„Nem fogok többé annak a pszichopatának az alárendeltjeként járni a parlamentbe. Ha el is megyek oda, akkor csak és kizárólag szabad emberként” – mondta Igor Matovič a mai sajtótájékoztatóján Andrej Dankónak címezve. 

 

Matovič felsorolta az összes olyan ügyet és incidenst, ami közte és a koalíció között játszódott le: kezdve Filip Rybanič leleplezésétől a saját lakásába való betörésén át, egészen a levéltitok megszegéséig.

 

“Ismét úgy végződött, hogy a tett nem történt meg. Az erkölcsi hanyatlás az államunkban a tetőfokára hágott” –

 

fogalmazta meg kritikáját Matovič.

 hirdetes_810x300  

 

A sajtótájékoztatón több példát említett arra, hogy a kormányhatalom miképpen fosztotta meg a polgári jogaitól. A kormányhatalom Matovič ellen indított hadjárata pedig akkor csúcsosodott ki, amikor egy idegen ember az utcán megfenyegette:

 

„Hétfőig van időd, és eltűnsz innen. Máskülönben találok neked egy vonatot. Mi téged kidobni nem fogunk”.

 

Matovič szerint az egész ügy mögött Danko áll, bár hangsúlyozta, hogy mindez csupán az ő felvetése, bizonyítéka nincs rá.

 

„Lehet, hogy egy másik maffia volt, talán Bugár, de lehet, hogy közösen vannak benne a dologban, nem tudom”

 

– tette hozzá Matovič.

 

Nem most fenyegették meg először

 

Igor Matovič elmondta, hogy nem most fenyegették meg első alkalommal. Említést tett egy olyan esetről, amikor otthon egy olyan borítékot kapott, amelyben éles lövedék volt. A NAKA nyomozója kiderítette, hogy a levelet Nagyrőcéről küldték, ahonnét a parlament elnöke, Andrej Danko is származik.

 

Amikor a NAKA észrevette, hogy a nyomozó túlbuzgó, rögtön leállíttatta a nyomozást” – mondta Matovič.

 

Matovič szerint arra is volt példa, hogy valaki betört a lakásukba. Semmi nem tűnt el, ám a dolgaik másképpen voltak, mint ahogy otthagyták.

 

A papírok meg voltak fordítva, az egér a számítógép bal oldalán volt, holott máskor a jobb oldalon van. Valaki azt akarta, hogy tudjam, könnyen be tudnak jutni a lakásomba” – tette hozzá Matovič.

 

Matovič azt is kijelentette, hogy többé nem fog részt venni a parlamenti üléseken, aminek következtében a fizetését is elveszíti.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!