Több mint két hét hallgatás után ma az újságírók elé állt Peter Plavčan oktatásügyi miniszter, hogy magyarázatot adjon a tárcája által kiírt uniós pályázatok elosztása körül kialakult botrányra.

 

A várt válaszok helyett azonban csak annyit mondott, a vizsgálat lezárultáig a felmerült visszaélésekkel, csúszópénzekkel kapcsolatos vádakra nem fog nyilatkozni.

 

Helyette megerősítette, hogy nem mond le posztjáról, a kutatásra, fejlesztésre szánt második kiírást viszont megszüntette.

 

 hirdetes_810x300  

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a minisztérium, a felsőoktatási intézmények, a Szlovák Tudományos Akadémia és a vállalkozói szervezetek vezetőivel egy többpontos intézkedéscsomagot jelentett be a további visszaélések elkerülésére.

 

Ennek értelmében még idén új kiírást hirdetnek új értékelőkkel, a pályázók pedig nyilvános meghallgatáson fogják prezentálni projektjeiket.

 

Peter Plavčan hangsúlyozta, hogy a 600 millió eurós keretből egyetlen euró sem lett még kifizetve és az első kritika felmerülésénél pedig azonnal leállította a programot és vizsgálatot rendelt el.

 

Ennek lezárultáig nem fogrészletekbe bocsátkozni az esetleges visszaélésekkel kapcsolatban, mint ahogy lemondani sem hajlandó.

 

A sajtótájékoztatón több kérdésre is kitérő választ adó tárcavezető nem állt a helyzet magaslatán, rendesen megizzadt a kérdések súlya alatt.

 

Az ügy hátteréről itt írtunk bővebben.

 

Körkép.sk

Nyitókép: reprofoto: TA3

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!