Amilyen furcsán kezdődött, olyan furcsán véget (?) is ért a kormányválság. Bár Andrej Danko hétfő este SMS-ben lemondta a koalíciós tanács keddi ülését, melyen a megoldásáról tárgyaltak volna, a nap folyamán Robert Fico szóvívője (!) arról tájékoztatott, hogy mégis felszállt a fehér füst. Értsd, a Smer, az SNS és a Most-Híd megállapodott abban, hogy ütemterv készül a koalíciós szerződés kiegészítéséről, mely tartalmazza majd az SNS új követeléseit is.

 

Értjük ugye? A nyolc nappal ezelőtt Danko által levélben felmondott koalíciós szerződés helyett nem írnak újat, az tehát hiába lett felmondva, továbbra is érvényes. Csak éppen kiegészítik, hogy az SNS (pontosabban szponzoraik) is elégedett legyen.

 

Mindezt anélkül, hogy erről személyesen hivatalosan egyeztettek volna. De gond egy szál sem, mindenért a média a felelős, a Smer, SNS, Most-Híd pedig meg fog egyezni. Mert ennek a kormánynak nincs más alternatívája. Szerintük.

 

 hirdetes_810x300  

Fico, Danko, Bugár és gazdáik

 

Csakhogy ezt a kormányt a jelek szerint nem Fico, Danko és Bugár irányítja. Amit ugyanis az elmúlt napokban leműveltek, abból egyre nyilvánvalónn, hogy ők csak a kirakat, akiket a háttérből  irányítanak. Gazdáik.

 

Folytatás kattintás után…

 

[stw]

 

Ugyanazok az oligarchák, akik a választások után azonnal eldöntötték, milyen kormány alakuljon, a Smer, SNS, Most-Híd elnökei pedig engedelmeskedtek. Alig egy hét alatt minden „le is lett zsírozva,“ a három pártelnökre szinte nem is volt szükség. Mint ahogy most is. Megegyeztek (mások helyettük) anélkül, hogy ők hárman találkoztak volna.

 

Ficonak, Dankonak és Bugárnak mára láthatóan nem maradt más választása, mint újra és újra nyilvánosan hülyét csinálni magukból.

 

Ettől csak jobb lehet

 

A döntéseket ugyanis mintha mások hoznák helyettük, velük meg legfeljebb közlik, hogy nincs más alternatíva. Ugyanezt ismételgetik ők is, csak épp az ellenzék felé. A valóság viszont az, hogy ettől csakis jobb lehet.

 

És csak idő kérdése, mikor jön el az ideje. Fico, Danko és Bugár pedig mehet majd oda, ahová valók. Amint gazdáik elengedik őket.

 

Király Zsolt

Nyitókép: toysdressup.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!