Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter arra számít, hogy az SaS végül megváltoztatja elutasító álláspontját az adóemelés kapcsán. A miniszter erről a közrádió Szombati párbeszéd című vitaműsorában beszélt, ahol a Hlas-os Erik Tomáš (Robert Fico egykori jobbkeze) volt az ellenfele.

 

Tomáš szerint mindig akad egy társadalmi csoport, amely a Matovič és Richard Sulík SaS-es pártelnök közötti vita túszává válik.

 

A vita központi témája a családtámogatási csomag volt, amelynek jelentős részét Zuzana Čaputová államfő megvétózta. Matovič szerint az államfő kettős mércét alkalmaz a gyorsított eljárásban elfogadott törvények esetén. Például Mária Kolíková (SaS) igazságügyi miniszter vitatott bírósági reformjánál hasonló eljárási kifogások fel sem merültek nála.

 

 hirdetes_810x300  

A miniszter most azt várja, hogy a pedagógusok béremeléséről szóló törvény kormányon belül megvétózó Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter hajlandó lesz együttműködni a törvény módosításán. Matovič emlékeztetett, hogy Gröhling megtiltotta az oktatási tárca törvényalkotó csapatának, hogy együttműködjenek más minisztériumokkal.

 

A Richard Sulík gazdasági miniszter elleni, jövőhéten esedékes visszahívási kísérlet kapcsán Matovič elmondta, hogy az OĽANO képviselői szabad kezet kapnak a szavazáson. Tomáš egyértelművé tette, hogy a Hlas képviselői támogatni fogják a Sulík elleni bizalmatlansági indítványt.

 

Matovič kijelentette, hogy komoly kihívások elé nézünk, már ami a lakossági gázárakat illeti. Annak árát ugyanis valószínűleg nem lehet majd befagyasztani, ahogy befagyasztották a villanyáram árát. Elmondása szerint, „ez nagy probléma lesz, amit meg kell majd oldania” a kormánynak.

 

Ezzel kapcsolatban megjegyezte, ezért is kár, hogy az államfő megvétózta a családok megsegítését.

 

„Nyilván bosszúvágyból szabotálta a családoknak szánt segítséget”

 

fogalmazott.

 

Körkép.sk, teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!