Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

Eduard Heger (OĽANO) kormányfő duzzogásnak tartja Richard Sulík SaS-es pártelnök azon lépését, hogy a minap hivatalosan benyújtotta lemondását a gazdasági miniszteri posztról. Hozzátette, hogy Sulík döntése a közelgő energiaválság miatt felelőtlenség.

 

Csütörtöki kijelentései szerint először mindenképpen az emberek megsegítéséről akar tárgyalni, csak azután a személyi kérdésekről. Magyarul: nem egyezik bele Sulík azon követelésébe, hogy az SaS csak akkor hajlandó tárgyalni az OĽANO 10 pontos csomagjáról, ha Igor Matovič pénzügyminiszter benyújtotta lemondását. Az OĽANO szerdán rukkolt elő egy tízpontos javaslatcsomaggal, amelynek elfogadása esetén Matovič hajlandó lemondani.

 

„Ez duzzogás, ami nagyon messze van a felelősségteljes viselkedéstől. A felelősségteljes viselkedés pedig azt jelenti, hogy félretesszük a személyes ellentéteket”

 

fogalmazott Heger Sulík lemondása kapcsán.

 hirdetes_810x300  

 

Szerinte tárgyalni kell az OĽANO által bemutatott intézkedésekről, és kezelni kell a drágulást. Azzal nem ért egyet, hogy az SaS csak akkor hajlandó tárgyalni a csomagról, ha Matovič már lemondott.

 

A legközelebbi tárgyalásokon az SaS-es miniszterek helyére kerülő jelöltekről lesz szó. Heger nem árult el konkrétumokat, azt mondta, először Zuzana Čaputová államfőt értesíti az új jelöltek kilétéről.

 

Sokat elárul a helyzetről, hogy a Sme rodina továbbra is hármas koalícióra és kisebbségi kormányzásra készül. Boris Kollár pártelnök azt is leszögezte, hogy ha a kisebbségi kormányzás működésképtelennek bizonyul, akkor előrehozott választásokra lesz szükség.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!