Nyitókép: Facebook live, reprofoto

 

Általános spórolást javasol a magas villanyáram ellensúlyozására a lakosság számára a problémák elől inkább Dubajba menekült és lemondott volt gazdasági miniszter.

 

Richard Sulík (SaS) a mai kormányülés előtt jelent meg váratlanul a kormányhivatalban, hogy korábbi koalíciós partnereit támadja.

 

Szerinte ugyanis Igor Matovič feleslegesen keltett pánikot a magas villanyáram miatt, a megoldás ugyanis egyszerű:

 hirdetes_810x300  

 

„Spórolnunk kell. Elvárom, hogy a lakosság is ezt tegye. Ha Németországban képesek 20 százalékot spórolni, mi is tudunk 15 százalékot“

 

– hangzott Sulík javaslata. Szerinte ugyanis az, aki tavalyhoz képest 15 százalékos villanyáram-spórolást tud majd felmutatni, az közel annyit fog fizetni a villanyért, mint eddig.

 

Egyúttal kritizálta Igor Matovičot, aki szerinte nem képes lemondani, és feleslegesen keltett pánikot a magas energiaárak miatt.

 

A valóság ezzel szemben az, hogy a havi számla a villany esetén akár a duplájára, a gáz esetén pedig 55 százalékkal emelkedhet a lakosság számára. Az erről szóló elemzésünk itt olvasható.

 

Dupla rezsi, liberális ámokfutás – Soha nem volt még ekkora szükség egy valódi magyar nemzeti-konzervatív pártra a Felvidéken

 

Sulík sajtótájékoztatója alatt elment mellette a kormányülésre igyekvő Eduard Heger kormányfő is, aki megállt Sulíknál és súgott valamit a fülébe.

 

„Tudom, tudom, ez még reakció a részemről a pénteken elhangzottakra”

 

– volt Sulík válasza, mintha azt magyarázta volna, mit keres még lemondása után a kormányhivatalban, ahol pénteken kellett volna jelen lennie. Sulík azonban ekkor már Dubajban szabadságolt.

 

Mai mndandója után is inkább gyorsan elviharzott, kérdéseket nem lehetett neki feltenni.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!