Nyitókép: AFP via FAZ

 

A belga hatóságok letartóztattak egy újabb EP-képviselőt, a gyanú szerint a belga Marc Tarabella érintett a decemberben kirobbant korrupciós botrányban.

 

Tarabella a múlt héten veszítette el az EP-képviselőknek járó immunitást, ez tette lehetővé az őrizetbe vételét. A katargarte korrupciós botrányban egy bűnszervezet az Európai Parlament munkáját próbálta befolyásolni külföldi országok érdekében.

 

Péntek reggel belgiumi otthonában vették őrizetbe Marc Tarabella korábbi szocialista EP-képviselőt. Az információt az ügyészség megerősítette az Euronewsnak. A hatóságok nem közölték, mi a gyanú a politikus esetében. A következő 48 órában kihallgatják a férfit, ezután a bíró dönti el, hogy meghosszabbítja-e a letartóztatást, vagy szabadon engedi a képviselőt.

 hirdetes_810x300  

 

Tarabella korábban folyamatosan a saját ártatlanságát hangoztatta az ügyben. Az EP múlt heti ülésén is azt nyilatkozta újságíróknak, hogy megszavazta a saját mentelmi jogának felfüggesztését, mert szeretné a hatóságok előtt tisztázni magát. Tarabella egyébként többször nyilvánosan védelmébe vette Katart és a korrupciós ügy kulcsfigurája, Antonio Panzeri szerint ezért 120 ezer eurónyi kenőpénzt is átvett.

 

Tarabella a közelmúltig a szocialista frakció tagja volt, onnan azonban a botrány kitörése után kizárták. Ezzel egyidőben elveszítette a parlamenti bizottsági pozícióit is.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!