Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

A politikusoknak elsősorban a választóik érdekét kell képviselniük. A mi választóink a szeptemberi előrehozott választásokat támogatják, én pedig nem fogok akaratuk ellen dönteni – jelentette ki Igor Matovič csütörtökön a JOJ televízió Pengeélen című műsorában.

 

Matovič ismét Zuzana Čaputová államfő kritizálta, amiért a szeptemberi dátumról létrehozott kompromisszum ellenére megváltoztatta a nézőpontját, és korábbi időpontot szorgalmaz.

 

„Az alkotmányos többség, 92 képviselő a szeptember mellett döntött, örülnék, ha az államfő asszony tiszteletben tartaná ezt”

 

mondta Matovič.

 hirdetes_810x300  

 

Az OĽANO-s pártelnök vitapartnere, Erik Tomáš (HLAS) ellenben felszólította Matovičot, hogy a parlamentben támogassa a korábbi júniusi időpontot:

 

„Ismerje el, hogy kizárólag pártérdekek miatt húzzák az időt. Ez veszélyes precedenst teremt”

 

mondta.

 

Az előrehozott választások időpontjának megváltoztatására alig maradt idő. A törvény adta feltételek miatt legkésőbb március közepéig meg kell változtatni a dátumot, ám erre az OĽANO nem hajlandó, az SaS pedig hallgatásba burkolózik. A HLAS elnöke, Peter Pellegrini pénteken kijelentette, hogy nem sok esélyt lát az előrehozott választások időpontjának megváltoztatására, de a megoldás kulcsa e tekintetben kizárólag az SaS kezében van. Az SaS nélkül az OĽANO-nak nincs meg a blokkoló kisebbsége ahhoz, hogy megakadályozza a dátum módosítását.

 

Körkép.sk, Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!