Nyitókép forrása: SITA/Diana Černáková

 

Itt válasz az AKO csütörtök este nyilvánosságra hozott felmérése kapcsán. Mint korábban írtuk, az AKO közvélemény-kutatása megint feltűnően erősnek mérte az Magyar Fórumot. Pénteken délben aztán érkezett is bejelentés Simon Zsolttól, aki felajánlotta a közös listán történő indulást a Modrí, Most-Híd-nak. Ezenkívül egyéni helyeket kínált fel a választási listán a Demokrati képviselőinek is.

 

Simon a „legutóbbi” (tehát az AKO) felmérésre hivatkozva arról beszélt, hogy a Modrí, Most-Híd nem rendelkezik olyan erővel, amire számítani lehetett. Felhívta a figyelmet a Demokrati folyamatosan süllyedő preferenciáira is.

 

„Ha a polgároknak valóban érdemi alternatívát akarunk ajánlani, meggyőződésem, hogy a kisebbeknek csatlakoznia kéne a nagyobbakhoz”

 

mondta pénteki sajtótájékoztatóján. Simon hajlandó együttműködni a Most-Híd elnökével, Sólymos Lászlóval, de leszögezte, hogy „nem az az ember, akit nagyon szívesen látnak a választási listájukon”. Állítása szerint a lista összeállításánál a hitelességnek kell mérvadónak lennie. Még keményebben fogalmazott a Demokrati elnöke, Eduard Heger kapcsán. Azt mondta, hogy ha Heger felkerülne az ő választási listájukra, akkor felesleges lenne indulniuk a választáson.

 hirdetes_810x300  

 

Érdekes volt még, hogy Simon szövetségese, az ODS elnöke, Pavel Macko NATO-tábornok felszólította a sajtót, hogy bojkottálják Robert Ficot mindaddig, míg nem hagy fel a gyűlölet terjesztésével.

 

AKO-felmérés: Vezet a Smer, beragadt a PS, parlamentben a KDH

 

Körkép.sk, teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!