Nyitókép forrása: SITA/Diana Černáková

 

Brutális magas labdát adott a progresszív PS a HLAS-nak, amit Pellegriniék kíméletlenül le is csaptak. Történt ugyanis, hogy Tomáš Hellebrandt, a PS gazdasági szakértője kijelentette, hogy a szlovákiai nyugdíjasoknak átlagon felüli nyugdíja van az EU-n belül. Mármint a GDP arányához képest. Olyan apróságokra, hogy mekkora megélhetési biztonságot és vásárlóerőt biztosítanak a nyugdíjak, természetesen nem ejtett szót.

 

„A nyugdíjak egyáltalán nem átlagon aluliak Szlovákiában. A GDP arányában többet költünk nyugdíjakra, mint az uniós átlag. Ez az igazság, akár tetszik, akár nem”

 

mondta PS szakértője szerdán a Szociális Szolgáltatások Intézményeinek Szövetsége által szervezett beszélgetésen.

 

Igazságosabb elosztásról beszélt, egészen pontosan arról, hogy a szociális otthonok fenntartásához szükséges forrásokat a nyugdíjaktól kell elvonni (ez így nem jelent többletkiadást az államnak – a szerk.).

 hirdetes_810x300  

 

A HLAS közzétette a beszélgetés ezen részéről készült felvételt, Erik Tomáš parlamenti képviselő pedig alaposan nekiment a PS-nek Hellebrandt kijelentései miatt:

 

„A PS azután, hogy belengette az összes drog legalizálását, újabb zseniális ötlettel rukkolt ki. Szociális és gazdasági szakértőjük, Hellebrant szerint a szociális intézmények finanszírozását a nyugdíjakra szánt összegekből kell megoldani, merthogy a nyugdíjak Szlovákiában uniós szinten átlagon felüliek. (…) Ez a javaslat a PS-től a nyugdíjak visszavágását jelenti”

 

írta Tomáš a Facebookon.

 

A PS tagadja, hogy a nyugdíjak visszavágását akarnák, állításuk szerint valójában emelni akarják a nyugdíjakat, és ezért találkozóra hívják a nyugdíjasok érdekvédelmi szervezetét.

 

Körkép.sk, teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.