Nyitókép forrása: SITA/Marek Lukáč

 

A Modrí, Most-Híd nem indít senkit választási listája 150. helyéről a szeptemberi előrehozott választásokon, méghozzá azért, mert így akarnak tiltakozni más pártok „marketinghúzásai és cirkusza” ellen.

 

„Sulík (SaS) Matovičcsal (OĽANO) 2010-ben cirkuszt és reklámot csináltak a választási listák leadásából. Sajnos, ezt a marketinget és cirkuszt más pártok is átvették. Az ilyen viselkedés a politikai tér széteséséhez, a politika gyalázásához, egyúttal a felelős választók frusztrációjának növeléséhez vezet”

 

nyilatkozta a Modrí, Most-Híd szóvivője, hozzátéve, hogy az ilyen cirkuszban ők nem akarnak részt venni.

 

Az persze nem teljesen világos, hogy pontosan miért akkora probléma a lista teljes spektrumának kihasználása, főleg hogy a választási kampány alapvetően a marketingről szól. A furcsa logikával persze azt kommunikálhatják a nyilvánosság felé, hogy a Modrí, Most-Híd nem része annak a káosznak, amit anno az OĽANO és az SaS párharca teremtett, ami viszont megint csak színtiszta marketing. A liberális-atlantista politikai spektrum ma olyannyira elaprózódott, hogy a benne lévő pártok lényegében csak egymás rovására tudják növelni pártpreferenciájukat – így Dzurindáék csoportosulása kénytelen az SaS-szel, de a Magyar Fórummal és a Demokratival is versenyezni. Persze, az sem kizárt, hogy a narancskékek egyszerűen nem tudtak 150 indulót összeszedni…

 hirdetes_810x300  

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.