Nyitókép: SITA/Milan Illík

 

Az SaS párt arra kéri a külügyminisztériumot, idézze be a szlovákiai magyar nagykövetet, hogy ismertesse Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Menczer Tamás magyar diplomáciai államtitkár nyilatkozatát a szlovákiai ellenzéki politikusok vádemelésével kapcsolatban.

 

„Az SaS nevében elítéljük az ilyen jellegű kijelentéseket és magatartásokat. Egyúttal arra szeretném kérni a szlovák külügyminisztériumot, hogy idézze be Magyarország nagykövetét, Balogh Csabát, hogy magyarázza meg és igazolja a magyar politikusok tettét” – mondta az SaS-es Juraj Droba.

 

A kommunikációt erősen politikainak minősítette. „Alapvetően abban segíti a Fideszt, hogy segítse a Smert a választási kampányban” – összegezte.

 hirdetes_810x300  

 

A szlovák EP-képviselők is beleálltak Szijjártóba – rámutattak Magyarország helyezésére a korrupciós rangsorban

 

Egyúttal bírálta Orbán Viktor magyar miniszterelnök jelenlegi rezsimjét, akinek szerinte a rendőrség függetlensége és a jogállamiság „valószínűleg nem mond sokat”. Hozzátette: Szlovákia nem ezt az utat kívánja járni.

 

„A szlovákiai választások befolyásolására irányuló törekvés nyilvánvaló, és ezt elfogadhatatlannak tartjuk” – jelentette ki.

 

Egyoldalú lett Szijjártó gesztusa. A Fidesz kiáll a Smer mellett, cserébe a Smer előhúzza a magyar kártyát

Micskó András: Tényleg beavatkozott Szijjártó Szlovákia dolgába? Avagy így növeli szinte mindenki a Smer győzelmi esélyeit

 

Juraj Krúpa, az SaS parlamenti képviselője is felszólította Magyarországot, hogy hagyjon fel a szlovák ügyekbe való beavatkozással, különösen a választások előtt. Az SaS ugyanakkor nagyra értékelte Miroslav Wlachovský külügyminiszter gyors és megfelelő válaszát az üggyel összefüggésben.

 

Szijjártó a hétvégén kijelentette, hogy az egész világban, így Szlovákiában is vadásznak a „nemzetközi liberális fősodorral szembehelyezkedő és a nemzeti érdekekért bátran kiálló politikusok ellen”.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!