Nyitókép: Szijjártó Péter/Facebook

 

A Szlovák Köztársaság Külügyminisztériuma szerdán behívatta Balogh Csaba szlovákiai magyar nagykövetet Szijjártó Péter magyar külügyminiszter Szlovákiában tett nyilatkozatai miatt.

 

A nagykövetet felkérték, hogy magyarázza el a miniszternek a Szlovák Köztársaság fenntartásait a Szlovák Köztársaságban zajló választási kampányba való beavatkozással kapcsolatban – tájékoztatta a TASR-t a Szlovák Köztársaság Külügyminisztériumának kommunikációs osztálya.

 

„A Szlovák Köztársaság Külügyminisztériuma úgy ítéli meg, hogy az ilyen cselekedetek nem felelnek meg a standard diplomáciai kommunikációnak”

 

 hirdetes_810x300  

– szögezte le a tárca a miniszter szeptember 26-i és 27-i nyilatkozatai kapcsán a dél-szlovákiai falvakban tartott találkozókon, ahol Szijjártó az „egységes magyar párt” támogatásának fontosságára hívta fel a figyelmet.

A minisztérium azt is hozzátette, hogy Szlovákia érdekelt abban, hogy normális szomszédi kapcsolatokat építsen ki Magyarországgal, arra akar építeni, ami összeköt bennünket, és a jövőbe tekint.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.