Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

A Hlas-SD párt vezetőjének, Peter Pellegrininek koalícióra kellett lépnie a Smerrel, mert a Smer elnöke, Robert Fico tud a bűneiről – véli Alojz Hlina, az SaS párt parlamentbe választott jelöltje.

 

Mint az RTVS Szombati párbeszédek c. műsorában elmondta, Pellegrini már a választás napján tudta, hogy koalícióra kell lépnie Ficóval.

 

„Azt, hogy miért, tőle kell megkérdezni, illetve azt is, hogy hány bűne van fiókba rejtve, és ebből mennyiről tud Robert Fico” – jelentette ki Hlina.

 hirdetes_810x300  

 

Pellegrini nem szabad politikus

 

Szerinte a választások utáni tárgyalások annak a próbái voltak, hogy Pellegrini szabad politikus-e, és egyértelműen kiderült, hogy nem.

 

Hlina a választások utáni tárgyalások során azzal a bejegyzéssel hívta fel magára a figyelmet a közösségi oldalán, hogy Milan Majerský, a KDH elnöke szándékosan azért temette el a Progresszív Szlovákiával kötendő alternatív koalíciót, mert zsarolható Robert Fico által.

 

A műsorban azt mondta, a szlovák politika tragédiája, hogy „az emberek olyan helyen akarnak élni, amire nem keresték meg a pénzt.” Úgy véli, ahogy Majerský sem tudott reálisan pénzt keresni milliós birtokára, úgy Pellegrini River Parkban található lakása nem fér össze a jövedelmével.

 

Majerský mentséget adott Pellegrininek

 

Hlina azt állítja, hogy a Smerrel és az SNS-szel való koalícióról már előre megállapodtak, de még szükségük volt a KDH elnökére, Milan Majerskýre, hogy alibit kreáljanak Pellegrininek arra, miért nem volt más lehetősége. Hlina szerint Majerský ezt be is teljesítette, amikor kijelentette, hogy a KDH ellenzékbe vonul.

 

Szerinte Ficónak nem illettek bele a lapjaiba a Progresszív Szlovákiától és a potenciális négyes koalíciótól Pellegrini felé özönlő ajánlatok, ezért a hatalom technológusaként közbelépett, és „egy hülye memorandumot csináltak, ahol Danko még a tollat ​​sem tudta kinyitni“.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!