Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

A Hlas-SD becsapta a választókat azzal a választás előtti ígéretéve, hogy már idén kifizeti a 640 eurós 13. nyugdíjat – jelentette ki a Szlovákia mozgalom vezetője, Igor Matovič pénteki sajtótájékoztatóján.

 

Felszólította a kormányt, hogy a következő ülésen fogadja el a törvénymódosítást. Ha ezt nem teszi meg, akkor a mozgalma terjeszti elő a vonatkozó javaslatot.

 

A Hlas-SD válaszul kijelentette, hogy a kormányban intenzívebben fognak küzdeni a nyugdíjasokért, mint ahogyan azt ellenzékben tették. A párt emlékeztetett arra, hogy az idei nyugdíjemelési javaslatot a párt képviselői terjesztették elő.

 hirdetes_810x300  

 

Matovič feltette a kérdést, hogy mi történt a Hlas-SD választás előtti ígéreteivel. Állítása szerint az állami költségvetés fedezni tudná a kiadásokat. Konstatálta, hogy az ígéret teljesítése azt jelentené, hogy idén nagyjából 939 millió eurót kellene a nyugdíjakra fordítani, ehelyett az állam hozzávetőleg 296 milliót fizet ki. Matovič állítása szerint így a nyugdíjasok 643 millió eurótól esnek el, amit Peter Pellegrini, a Hlas-SD elnöke ígért nekik.

 

„Elképesztő szemtelenségnek tartjuk, hogy Igor Matovič a 13. nyugdíjról merészel beszélni, amikor miniszterelnökként az egyik első lépése az volt, hogy eltörölte a törvényben jóváhagyott teljes összegű 13. nyugdíj kifizetését. Emellett más szociális intézkedéseket is megszüntetett, bár a választások előtt nyilvánosan megígérte, nem nyúl hozzá a szlovák állampolgárok meglévő szociális jogosultságához”

 

– reagált a Hlas-SD.

 

A párt felidézte képviselőinek az elmúlt választási időszakban végzett tevékenységét és az idei nyugdíjemelés elfogadását.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!