Nyitókép forrása: Körkép.sk 

 

Ivan Korčok volt külügyminiszter, aki az SaS jelölésének köszönhette a posztot, és aki még a választások előtt bejelentette, hogy indul a jövő évi elnökválasztáson, pénteken arról beszélt, hogy megérett az idő a regisztrált partnerségre. A regisztrált partnerség az egynemű párok kapcsolatának hivatalossá tételét szolgáló intézmény, és vita folyik róla, hogy az elképzelés nem sérti-e az alkotmányt – arról már kevésbé van vita, hogy bevezetése esetén Nyugatról lavinaként zudítanák az országra az LMBTQ-jogok bővítését.

 

Korčok azonban ugyanaznap, ugyanazon a választási gyűlésen kijelentette, hogy gazdasági kérdésekben liberálisnak, értékrendi kérdésben konzervatívnak vallja magát. A fenti szivárványos politikai vállalás fényében eléggé ellentmondásos Korčok politikai profilja.

 

Úgy fest ugyanakkor, hogy felismerte, a választók többsége konzervatív, ezért névleg igyekszik annak látszani – célokban és kijelentésekben már kevésbé. Például a fenti ellentmondást azzal próbálta feloldani, hogy ő „nem az a fajta konzervatív, aki felgyújtaná a más szexuális irányultságú személyeket”.

 

 hirdetes_810x300  

štandard, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!