Nyitókép: sita

 

Michal Šimečka gyenge, a Progresívne Slovensko tulajdonosai le akarják cserélni őt Čaputovára – közölte egy interjúban Robert Fico szlovák kormányfő, aki szerint ezek nem színfalak mögötti beszédek, hanem komoly megbeszélések folynak erről a témáról azok között, akik ma a Progresívne Slovenskot irányítják.

 

A Pravda napilapnak nyilatkozó Fico olyan állítólagos találkozókról számolt be, amelyekenek átveszik a PS jelenlegi elnökének lehetséges lecserélét a jelenlegi államfőre, akinek néhány hónap múlva lejár a megbizatása. Fico azt gondolja, hogy a leköszönő államfőnek adnak nagyjából egy évnyi pihenőidőt, mielőtt a PS élére állítanák.

 

„Arról is hallunk, hogy a Progresívne Slovensko tulajdonosai, tehát azok, akik a progresszív sajtóban és a civil szervezetekben ülnek, elkezdtek gondolkozni, hogy milyen dinamikát adhatnának a Progresívne Slovenskonak a parlamenti választások után, és látják, hogy Šimečka biztosan nem az. Én nem fogom értékelni a teljesítményét, mert egyelőre nagyon gyenge. Vagyis ha a professzionális politikai teljesítményéről van szó, és kezdik Čaputová nevét ragozni. Vagyis ogy hagynak neki egy évet, vagy hasonló időszakot, hogy kipihenje magát az államfői jogkörök után és elkezdik megvitatni, hogy nem kellene-e átvennie a Progresívne Slovensko elnöki posztját”

 

mondta az interjúban Fico.

 hirdetes_810x300  

 

standard.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!