Nyitókép: facebook.com

 

A már bejelentkező államfőjelöltek közül Igor Matovič, a Slovensko elnöke hiányol egy konzervatív jelöltet. A TASR-nek adott interjúban úgy fogalmazott, hogy a választások első körében szívesen adná voksát egy konzervatív női jelöltnek. Hogy kit tudna elképzelni ilyen jelöltnek, nem konkretizálta. A Slovenskon belül még folynak az egyeztetések arról, hogy kit támogassanak, nem prioritás azonban, hogy saját jelöltet állítsanak.

 

Matovič szerint a választások második fordulója minden bizonnyal a kisebbik rossz kiválasztásáról szól majd, az első fordulóban azonban mindenki a saját lelkiismerete szerint karikázhatna.

 

Mint fogalmazott, saját jelöltségén nem gondolkozott, nincs ilyen ambíciója a korábbi kormányfőnek.

 

 hirdetes_810x300  

Mint ismert, idén tavasszal államfőválasztásra kerül sor Szlovákiában. Zuzana Čaputová jelenlegi államfő nem indul újra. A felmérések szerint Peter Pellegrini jelenlegi házelnök a legesélyesebb jelölt, azonban indulási szándékát még hivatalosan nem jelentette be.

 

Idáig két diplomata, Ivan Korčok és Ján Kubiš jelezte indulási szándékát. Gyűjti az aláírásokat Forró Krisztián, a Szövetség elnöke, valamint Beáta Janočková (az Iniciatíva za vymazaných rodičov alapítója) és Marta Čurajová, aki független apolitikus nemzeti jelöltként definiálta magát.

 

teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!