Nyitókép forrása: Forró Krisztián hivatalos facebook-oldala

 

Hétfőn, egy nappal a magyar-szlovák csúcstalálkozó előtt Robert Fico (Smer) szlovák kormányfővel egyeztetett Forró Krisztián, a Magyar Szövetség elnöke.

 

„Ma Robert Ficoval, Szlovákia kormányfőjével tárgyaltam a holnapi Orbán Viktor és Robert Fico kormányfői találkozó előtt a közösségünket és az általunk lakott régiókat érintő legfontosabb témákról.”

 

írta Forró a facebookon, ahol egy Ficoval közös képet is közzétett.

 

Forro közölte, hogy a szlovák kormányfő ígéretet tett arra, hogy hamarosan valamelyik déli járásban tart majd a kormány kihelyezett ülést.

 hirdetes_810x300  

 

Valamint az is kiderült, hogy a jövő héten folytatódik a találkozó, amikor Martina Šimkovičová (SNS) kulturális miniszterrel és Horony Ákos kisebbségügyi kormánybiztossal közösen tárgyalnak majd a Kisebbségi Kulturális Alapról. 

 

Forró korábban is jelezte, hogy a felvidéki magyarság immáron egyetlen politikai entitása, a Magyar Szövetség „kapocs” akar lenni a szlovák és a magyar kormány között. Ez a közelmúltig nem nagyon látszódott, sőt, a párt egyes vezető politikusai kifejezetten kormányellenes, ellenzéki irányba pozicionálták magukat.

 

Mindenképp komoly előrelépés, hogy a szlovák kormányfővel folytatott tárgyalásokat a szlovákiai magyar párt elnöke, főleg egy olyan fajsúlyos esemény előtt, mint amilyen Orbán Viktor és Robert Fico keddi találkozója.

 

 

 

 

Forró bemutatta, hogy mégiscsak kapocs. Szijjártóval egyeztetett a Magyar Szövetség

 

Pragmatikus és praktikus közeledés az államfőválasztás árnyékában – mi várható az Orbán-Fico találkozótól? – Körkép-elemzés

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!