Nyitókép: SITA/Milan Illík

 

A Progresszív Szlovákia az európai parlamenti választásokon szeretné megmutatni, hogy Szlovákia a Nyugathoz tartozik. A párt azt szeretné elérni, hogy a választásokat ne az Európa-ellenes és oroszbarát erők nyerjék, hanem egy Európa-párti párt. Ez a pártelnök Michal Šimečka és az európai parlamenti választási jelöltlista vezetője, Ľudovít Ódor csütörtöki nyilatkozatából derült ki.

 

„A legnagyobb prioritásom az lesz, hogy elmagyarázzam az állampolgároknak, miért van Szlovákia helye Nyugaton” – mondta Ódor.

 

Kinyilvánította a PS érdekét, hogy Szlovákiát Európában tartsa, és jelzést küldjön az ország Európa-párti orientációjáról. A kampányban a jövő generációjára is szeretne fókuszálni.

 hirdetes_810x300  

 

„Az EU-ban többet kell tennünk a fiatalok életminőségéért. Több összeurópai programot kell létrehozni az oktatás és más országok megismerése terén, emellett attraktivitásokat kell kialakítanunk a hazai és külföldi tehetségek számára“ – tette hozzá.

 

Šimečka az európai parlamenti választásokon látja az utolsó esélyt a Smer-SD idei legyőzésére. Bírálta Robert Fico (Smer-SD) miniszterelnököt és a kormányt, amely szerinte kirángatja Szlovákiát az EU-ból. Rámutatott arra a veszélyre, hogy felfüggeszthetik Szlovákia számára az uniós források felhasználását. Meggyőződése, hogy a PS jelöltlistájának megvan az esélye az európai választások megnyerésére.

 

A PS a kampány részeként a régiókba szeretne eljutni, Szlovákia-szerte 62 rendezvényt tervez. Ódor tervei között szerepel a regionális városokon kívüli vendéglátóhelyek meglátogatása is.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!