Változatos programokkal jelentkezik a Komáromi járás: borfesztivál, beszélgetős est, focimeccs, X-faktor tehetségkutató…, hogy csak néhányat említsünk.

 

Május 12.

 

Már pénteken (Május 11-én) megkezdődött a Bátorkeszi Borfesztivál, mely idén is gazdag programkínálattal csalogatja az érdeklődőket. Bővebb infó itt.

 

forrás: batorkeszi.eu

 

 hirdetes_810x300  

Füss

 

Idén Füss község ad otthont a 8 falus sportnapnak. A sportnapba bekapcsolódó 8 község gyermek- és felnőttcsapatokkal vesznek részt a megmérettetésen.

 

forrás: facebook.com

 

Komárom

 

Szombaton 13 órai kezdettel szervezik meg az X-Faktor zenei tehetségkutató verseny meghallgatását a komáromi Selye János Gimnázium épületében, majd 18 órától a Pince klubban.

 

 

Gúta

 

17 órától Európa vs. Kárpátháza címmel szervez beszélgetőestet a gútai Köz-Ért Polgári Kör a Hotel Leonorban, Gútán. A beszélgetőest résztvevői Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő és Duray Miklós (MKP). Bővebb infó itt.

 

forrás: facebook.com

 

17:30 – a helloGúta és a gútai Városi Művelődési Központ közös szervezésében kerül sor a HelloSzínház-Címzett Ismeretlen című előadására május 12-én.

 

A második világháború befejezésének emléknapja május 8. Ebből az apropóból választottuk a helloSzínház következő előadásául a Komáromi Jókai Színház Címzett Ismeretlenjét.

Az előadást Gútán rendhagyónak számító módon fogjuk megvalósítani. A darab témájához és konfliktusához méltó, intim, stúdió térben mindössze 60 nézőt tudunk fogadni.

 

olvasható a rendezvény ajánlójában. Bővebb infó itt.

 

forrás: facebook.com

 

Május 13

 

Komárom

 

Vasárnap 16 órai kezdettel szervezik meg Korpás Éva Libidaridom című lemezének a bemutatóját a  komáromi Matica-házban. Jegyek a Madách könyvesboltban( Jókai u. 25., tel.: 035 7731904, 0907 340 465), valamint a Matica-házban (tel.: 0905 283 006) vásárolhatók.

 

 

17:00 – A KFC Komárom labdarúgó csapata Zólyombrézót fogadja a komáromi stadionban a szezon utolsó hazai mérkőzésén.

 

A komáromi KFC labdarúgó család vezetősége szponzorunk a MOL cég tábláján olvasható szlogent, „számít, hogy itt vagy” megszívlelve döntött arról, hogy a vasárnapi utolsó hazai találkozónkra I N GY E N E S belépést biztosít szurkolóinknak. Tesszük ezt annak reményében, hogy az előző forduló tisztes nézőlétszámát sikerül még fokoznunk. Jöjjön mindenki, aki eddig itt volt és hozzon magával még egy embert.

Rendezzünk egy igazi futball majálist és ünnepeljük meg, hogy ezúttal nem csak „retúrjegyet” váltottunk a 2. ligába!

 

olvasható a klub közleményében.

 

 

Vasárnap 19 órai kezdettel szervezik meg az Ifjú Szivek Táncszínház Dübörgő Kárpátok című táncbemutatóját a Komáromi Jókai Színházban.  A Pozsony Táncegyüttes legújabb egész estét betöltő műsora egy képzeletbeli rituális világba kalauzolja a nézőt. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint a férfi és a nő, a zenész és a táncos, a csapat és az egyén kapcsolata. Bővebb infó itt.

 

 

 

Május 18

 

Izsa község és Kelemantia Polgári Társulás közösen szervezi meg május 18-án, pénteken 13 órai kezdettel az izsai származású régész születésének 140. évfordulója alkalmából rendezett Tóth –Kurucz János emléknapot az izsia Kelemantia Római Kori és Néprajzi Múzeumban.

 

 

Összeállította Komjáthy Petőcz Andrea

Nyitókép: Körkép.sk/kpa

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!