Hosszú Katinka és Gyárfás Tamás háborúját látva ma bedobta a törölközőt Kiss László, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya.

 

Lemondására a Katinka szerdai sajtótájékoztatóján történtek késztették, amikor elmondása szerint megalázó helyzetbe került. „Én jóindulattal voltam irántuk, semmit sem követtem el sem Hosszúékkal szemben, sem a magyar úszás ellen, hogy ilyen elbánást érdemeljek, mint amilyenben a médiaeseményen részem volt” – jelentette k a szakedző.

 

Hosszú Katinka nem fogadja el a szövetség szerződésajánlatát
Kép: magyarhirlap.hu

 

 hirdetes_300x300  

A szerdai sajtótájékoztató végén Kiss László szeretett volna beszélni az úszószövetséggel kapcsolatban bírálatokat megfogalmazó Hosszú Katinkával, ám a világ- és Európa-bajnoknő faképnél hagyta a hozzá igyekvő szakvezetőt anélkül, hogy szóba állt volna vele. „Méltatlan ez az egész” – nyilatkozta a szakember.

 

Korábban négy olimpiáról is aranyéremmel térhettem haza úszóink jóvoltából, s azt kívánom, hogy Hosszú Katinkáék is éljék át ezt a boldogságot a riói olimpián, amelyen én már nem leszek ott, mert ezennel lemondok kapitányi tisztemről” – közölte Kiss László.

 

gyarfas-hosszu_629

 

Az Origonak egy, az úszószövetséghez közel álló forrása szerint a Magyar Olimpiai Bizottságtól (MOB) még Kiss László lemondása előtt megüzenték Gyárfásnak, hogy „mindenképpen oldja meg a problémát”. A MOB aggodalma érthető, a riói magyar szereplés ugyanis a megszerzett és még megszerezhető kvóták száma alapján egyelőre nem ígérkezik fényesnek. Hosszú Katinka az egész magyar csapat legjobb esélyekkel induló aranyvárományosa – ha az ő felkészülését bármi megzavarja, az az olimpián érmekbe kerülhet.

 

Ezen a helyzeten pedig tovább ront a sikeres és elismert Kiss László lemondása.

 

MTI/Origo/Körkép.sk

Nyitókép: feol.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!