Utolsó részéhez ért Eb-nyereményjátékunk, melynek fődíja egy eredeti magyar válogatott mez – kérdésünk a cikk alján.  

 

A Körkép.sk szerkesztősége nem csak a torna alatt, hanem az azt megelőző időszakban is cikksorozatokkal jelentkezik. Most az egyes csoportokat mutatjuk be, jöjjön a F-csoport.

 

Az F-csoportban kapott helyett a magyar válogatott. A mieink ellenfelei a portugál válogatott, az osztrákok és az izlandiak lesznek.

 

 hirdetes_810x300  

Magyarország – 44 év után sikerült

 

Hosszú, ínséges idő volt  a 44 év. Bizony. 1972-ben szerepelt utoljára Magyarország a kontinenstornán. Azt megelőzően (a 72’-essel együtt) csupán négy Eb-t tartottak, míg azt követően 10-ről maradtunk le.

 

Bernd Storck szövetségi kapitány hat játékost hagyott ki a bő keretből, nevezetesen Megyeri Balázst (Getafe), Gyurcsó Ádámot (Pogon Szczecin), Kocsis Gergőt (Puskás Akadémia), Korcsmár Zsoltot (Vasas), Sallai Rolandot (Puskás Akadémia) és Vida Mátét (Vasas).

 

A Franciaországba utazó keretben komoly meglepetés nem található, a norvégok elleni pótselejtező hősei is ott vannak a keretben, a brémai Kleinheisler László és Priskin Tamás is.

 

A legnagyobb név és egyben legrutinosabb játékos Gera Zoltán a keretben, de ott van még a török Burasaspor játékosa Dzsudzsák Balázs is aki szintén nagy tapasztalattal rendelkezik, de nem feledkezzünk meg a remek szezont futó Nikolicsról és Németh Krisztiánról sem.

 

A magyarok 23 fős kerete:

 

Kapusok: Király Gábor (Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig).
Hátvédek: Bese Barnabás (MTK Budapest), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Krakkó), Juhász Roland (Videoton), Kádár Tamás (Lech Poznan), Korhut Mihály (DVSC), Lang Ádám (Videoton).
Középpályások: Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Kleinheisler László (Werder Bremen), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Nagy Ádám (Ferencváros), Pintér Ádám (Ferencváros), Stieber Zoltán (Nürnberg).
Csatárok: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Németh Krisztián (Al-Gharafa), Nikolics Nemanja (Legia Varsó), Priskin Tamás (Slovan), Szalai Ádám (Hannover).

 

A magyar válogatott
A magyar válogatott

 

Magyarország az Európa-bajnokságokon

 

A magyar válogatott 44 év után jutott ki az Európa-bajnokságra. Eddig mindössze két alkalommal vettünk részt a kontinenstornán. 1964-ben bronzérmesek lettünk, ahol Dániát győztük le, és 1972-ben, ahol  a bronzmérkőzésen a belgáktól kaptunk ki. Tehát eddig ahányszor kijutottunk a legjobb négy között ott voltunk.

 

1475367_w2
A 1964-es bronzérem

A magyar csapat mérkőzései az Eb-n:

2016. június 14. 18:00 – MAGYARORSZÁG –  Ausztria (Bordeaux, Matmut Atlantique)
2016. június 16. 18:00 – MAGYARORSZÁG – Izland (Marseille, Stade Vélodrome)
2016. június 21. 18:00 – MAGYARORSZÁG– Portugália (Lyon, Stade des Lumières)

 

 

Portugália -a csoport és az Eb egyik favoritja

 

A portugál válogatott egy nagyon erős fiatal kerettel vághat neki a 2016-os Európa-bajnokságnak. Fernando Santos szövetségi kapitány mindössze Danny játékára nem számíthat sérülés miatt.

 

Ami a keretet illeti a csapat legnagyobb sztárja egyértelműen a Real Madrid kiválósága Cristiano Ronaldo. Santos kapitány a remek szezont teljesítő Sporting csapatából négy játékosra is számít a tornán. A keretben megtalálható a nagy tehetségnek kikiáltott játékosoka nagy része nevezetesen, William Carvalho, Renato Sanches és Joao Mario és Adren Silva is ott lesz az Eb-n.

 

A portugálok 23 fős kerete:

Kapusok: Anthony Lopes (Olympique Lyon), Eduardo (Dinamo Zagreb), Rui Patricio (Sporting).
Hátvédek: Bruno Alves (Fenerbahce), Cedric (Southampton), Jose Fonte (Southampton), Eliseu (Benfica), Pepe (Real Madrid), Raphael Guerreiro (Lorient), Ricardo Carvalho (Monaco), Vieirinha (VfL Wolfsburg).
Középpályások: Adrien Silva (Sporting), Joao Mario (Sporting), William Carvalho (Sporting), Andre Gomes (Valencia), Danilo Pereira (Porto), Renato Sanches (Benfica), Joao Moutinho (Monaco).
Csatárok: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Eder (Lille), Nani (Fenerbahce), Rafa (Braga), Ricardo Quaresma (Besiktas).

 

A portugál válogatott
A portugál válogatott

 

Portugália az Európa-bajnokságokon

 

A portugál válogatott már húsz éve állandó résztvevője a kontinenstornának, 1996 óta és ezalatt mindig továbbjutottak a csoportból. Legjobb eredményüket 2004-ben  érték el amikor is a hazai rendezésű tornán nagy meglepetésre elvesztették a döntőt a görögök ellen. 2000-ben és 2012-ben elődöntőt vívtak a luzitánok.

 

A 2004-es elvesztett döntő után
A 2004-es elvesztett döntő után

 

A portugál csapat mérkőzései az Eb-n:

2016. június 14. 21:00 – Portugália – Izland (Saint-Étienne, Stade Geoffroy-Guichard )
2016. június 16. 21:00 – Portugália – Ausztria  (Párizs, Parc des Princes)
2016. június 22. 18:00 – MAGYARORSZÁG– Portugália (Lyon, Stade des Lumières)

 

Ausztria – sógorok a sötét ló szerepében…

 

Marcel Koller szövetségi kapitány már 2011 éve irányítja a csapatot, a csapat zömét a 2007-es U20-as válogatott alkotja, amely komoly sikereket ért el a maga idejében.

 

A csapat legnagyobb sztárjai akitől az Eb-n is sokat várnak az osztrákok az David Alaba a Bayern Münchenből, Harnik a Stuttgart együtteséből és az angol Stoke Cityben futballozó Marko Arnautovic.

 

A támadók közül a baseli Marc Janko-tól várják leginkább a gólokat a sógorok.

 

Az osztrákok 23 fős kerete:

Kapusok: Robert Almer (Austria Vienna), Heinz Lindner (Eintracht Frankfurt), Ramazan Özcan (Ingolstadt).
Hátvédek: Aleksandar Dragovic (Dinamo Kiev), Christian Fuchs (Leicester City), Garics György (Darmstadt), Martin Hinteregger (Borussia Mönchengladbach), Florian Klein (Stuttgart), Sebastian Prödl (Watford), Markus Suttner (Ingolstadt), Kevin Wimmer (Tottenham Hotspur).
Középpályások: David Alaba (Bayern München), Marko Arnautovic (Stoke City), Julian Baumgartlinger (Mainz), Martin Harnik (Stuttgart), Stefan Ilsanker (Leipzig), Jakob Jantscher (Luzern), Zlatko Junuzovic (Werder Bremen), Marcel Sabitzer (Leipzig), Alessandro Schopf (Schalke).
Csatárok: Lukas Hinterseer (Ingolstadt), Rubin Okotie (1860 München), Marc Janko (Basel).

 

Az osztrák válogatott
Az osztrák válogatott

 

Ausztria az Európa-bajnokságokon

 

Az osztrák válogatott először harcolta ki az Európa-bajnokságok történetében a résztvételt a futballpályán. Míg a 2008-as tornán még rendezőként szerepelt, most, 8 évvel később már a pályán vívta ki a jogot a szereplésre Ausztria válogatottja. Érdekesség, hogy világbajnokságokon már hétszer is részt vett az osztrák válogatott, addig az Eb-k történetében elég szegényes a múlt.

 

Az osztrák csapat mérkőzései az Eb-n:

2016. június 14. 18:00 – MAGYARORSZÁG –  Ausztria (Bordeaux, Matmut Atlantique)
2016. június 16. 21:00 – Portugália – Ausztria  (Párizs, Parc des Princes)
2016. június 22. 18:00 – Izland – Ausztria (Párizs, Saint Denis)

 

Izland – jó az öreg a háznál

 

A Lars Lagerbäck és Heimir Hallgrimsson alkotta szövetségi kapitány-duó keretében megtalálhatjuk a veterán már 37 éves Eidur Gudjohnset is. Rajta kívül nagy névnek számít a keretben még Sigurdsson aki az angol élvonalban szereplő Swansea játékosa is.

 

A támadósorban a Bundesligában szereplő Augsburg játékosától Finnbogasontól várhatóak a gólok.

 

Izland 23 fős kerete:

Kapusok: Hannes Halldorsson (Bodo/Glimt), Ögmundur Kristinsson (Hammarby), Ingvar Jonsson (Sandefjord).
Hátvédek: Ari Skulason (OB), Hördur Magnusson (Cesena), Hjörtur Hermannsson (PSV Eindhoven), Ragnar Sigurdsson (Krasnodar), Kari Arnason (Malmö), Sverrir Ingi Ingason (Lokeren), Birkir Saevarsson (Hammarby), Haukur Heidar Hauksson (AIK).
Középpályások: Emil Hallfredsson (Udinese), Gylfi Sigurdsson (Swansea), Aron Gunnarsson (Cardiff), Theodor Elmar Bjarnason (AGF), Arnor Ingvi Traustason (Norrkoping), Birkir Bjarnason (Basel), Johann Gudmundsson (Charlton), Eidur Gudjohnsen (Molde), Runar Mar Sigurjonsson (Sundsvall).
Csatárok: Kolbeinn Sigthorsson (Nantes), Alfred Finnbogason (Augsburg), Jon Dadi Bödvarsson (Kaiserslautern).

 

az izlandi válogatott
az izlandi válogatott

 

Izland az Európa-bajnokságokon

 

Izland válogatottjának nincs múltja Európa-bajnokságok történetében, de még Világbajnokságon sem, ugyanis először jutott ki a tornára az izlandi csapat.

 

Az izlandi csapat mérkőzései az Eb-n:

2016. június 14. 21:00 – Portugália – Izland (Saint-Étienne, Stade Geoffroy-Guichard)

2016. június 16. 18:00 – MAGYARORSZÁG – Izland (Marseille, Stade Vélodrome)

2016. június 22. 18:00 – Izland – Ausztria (Párizs, Saint Denis)

 

 

 

Nyereményjáték

 

Eb-nyereményjátékunk május 23 és június 9 között tart. Részletek itt, a fődíj a magyar válogatott hivatalos Eb-meze.

 

Íme az utolsó kérdésünk: 

 

 A bemutatott csapatok közül melyik szerepelhet először az Eb-n története során ?

 

A válasz: Portugália
B válasz: Magyarország
C válasz: Ausztria
D válasz: Izland

 

A  helyes választ a kérdés számának megjelölésével (pl. Eb-játék 16. kérdés – helyes válasz: 16. B) együtt kérjük küldje el a korkepjatek(kukac)gmail (pont) com e-mail címre. A levél tárgya: Eb-nyereményjáték.

 

Beküldési határidő: csütörtök este 17.00, SORSOLÁS csütörtökön 18 órakor.

 

Kép forrása: uefa.com

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!