A DAC múlt hétvégi parádés 5:0-ás eredményével egy hat meccsből álló hazai sorozatot indított meg. Ma a Rózsahegy csapatát fogadják a sárga-kékek Dunaszerdahelyen.

 

Nap mint nap érkeznek új információk a DAC Arénájának környékéről. Folynak a stadionépítési munkálatok, Mervó Bence személyében egy új támadóra tett szert László Csaba, valamint véglegesítették a Slovan elleni mérkőzés időpontját is, melyre már most nagy erőkkel készül nem csak a csapat, hanem a szurkolók is.

 

Az elkövetkezendő nyolc napban három tétmérkőzést is rendeznek a DAC Arénában: a mai Rózsahegy ellen meccs után már kedden, 18.00 órai kezdettel a Slovnaft Cup negyeddöntőjében a második ligában szereplő Poprádot látják vendégül a sárga-kékek, míg egy hét múlva szombaton 16.30 órakor a Zsolnát fogadják.

 

 hirdetes_810x300  
fcdac.sk

 

Az örök rivális

 

A Fortuna Liga 25.-28. fordulójának menetrendjéből kiderül, hogy a Miava kilépése miatt a 25. fordulóban szabadnapos lesz a DAC, utána viszont – április 8-án, sor kerül az új Aréna első DAC-Slovan örökrangadójára, melyet a közszolgálati tévé is közvetít majd.

 

Ugyancsak áprilisban pályára lépnek a sárga-kékek a Trencsén és a Nagymihály ellen – az előbbinél az ellenfél otthonában, az utóbbinál pedig még kérdéses a helyszín, mivel a nagymihályiak stadionjában felújítják a gyepet.

 

Az áprilisi program még bővülhet, amennyiben a Slovnaft Cup negyeddöntőjében jövő héten felülkerekednek László Csaba védencei a poprádiakon.

 

A DAC tétmérkőzései a Fortuna Liga 28. fordulójáig:

2017.03.04., szombat, 14.00: DAC-Ružomberok (Fortuna Liga 22. forduló)
2017.03.07., kedd, 18.00: DAC-Poprad (Slovnaft Cup negyeddöntő)
2017.03.11., szombat, 16.30: DAC-Žilina (Fortuna Liga 23. forduló, az RTVS élőben közvetíti)
2017.03.19., vasárnap, 15.20: DAC-Trnava (Fortuna Liga 24. forduló, a TV Dajto élőben közvetíti)
2017.04.08., szombat, 15.30: DAC-Slovan (Fortuna Liga 26. forduló, az RTVS élőben közvetíti)
2017.04.15., szombat, 14.30: Trenčín-DAC (Fortuna Liga 27. forduló, az RTVS élőben közvetíti)
2017.04.22., szombat, 19.00: Michalovce-DAC (Fortuna Liga 28. forduló)

 

Új igazolás

 

Mervó Bence személyében új támadó érkezett Dunaszerdahelyre, aki egy facebook-poszttal egyből felhívta magára figyelmünket, ugyanis láthatóan teljes mellszélességgel a csallóközi város felé fordult.

 

fcdac.sk

 

Örömmel adom nevemet és a tudásomat a Dunaszerdahely fantasztikus csapatának és szurkolótáborának. (…) A szlovákiai magyarok és minden dunaszerdahelyi megérdemli, hogy felszabadultan örülhessen a ma sikereinek.

 

Sajnos egy ideig nem látjuk bemutatkozni a magyar utánpótlás-válogatott támadót, mivel a pénteki edzésen fáradásos törést szenvedett a bal lábának második ujján, így kénytelen kihagyni a következő hetek mérkőzéseit.

 

Hatalmas érdeklődés a meccsek iránt

 

A szurkolók nagy megelégedésére szerdán nem csak a Rózsahegy elleni mérkőzésre kezdődött meg a jegyelővétel.

 

„Óriási igényt érzünk szurkolóink részéről a Zsolna, Nagyszombat és Slovan elleni presztízsmérkőzésekre. Naponta érkeznek megkeresések az elővétellel kapcsolatban, ezért is döntöttünk úgy, hogy az említett három top meccsre a megszokottnál jóval korábban megkezdjük a belépőjegyek értékesítését.

 

nyilatkozta Martin Tornyai, a DAC üzleti- és marketingmenedzsere.

 

Sikerek a pályán kívül és belül

 

Nagy sajtóvisszhangja lett a múlt heti ötgólos győzelemnek. Reméljük, hogy töretlennek bizonyul a dunaszerdahelyiek szerencséje. Az alábbiakban egy kis hangulatfokozóként a dunaszerdahelyi városi televízió (DSTV) összeállítását közöljük.

 

 

Körkép.sk, fcdac.sk

Nyitókép: markiza.sk

 

Olvasóink figyelmébe ajánljuk:

 

“Szlovákiában nem létezik professzionális futball”. A magyar példa a követendő

Norbert Hrnčár: A DAC szurkolók és a csapat összhangjáról már sokan meggyőződhettek

 

Újabb dalt tanulhatnak meg a DAC-szurkolók – Videó

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!