A liga legjobb góllövőinek párharca igazi támadószínházat hozhat, ahogy a két új edző taktikai versengése és az erős védők küzdelme is feldobhatja majd a mérkőzést. Egy biztos: küzdelmes, izgalmas meccs várható ma a MOL Arénában.

 

A DAC és a Rózsahegy jelenleg több ponton is hasonlít egymásra. Mindkét csapatnak új edzője van, mind a két csapat újonc csatára 3-3 góllal vezeti a liga góllövőlistáját, és mind a két keret erős hátvédsorral rendelkezik.

 

Játékstílusuk már különbözik, ahogy eddigi eredményeik sem egyformák. Míg a DAC 9 ponttal, csak gyengébb gólkülönbség miatt a második a tabellán, addig a Rózsahegy 7 ponttal követi a sárga-kékeket a harmadik helyen. A DAC célja mindenképpen a győzelem, amellyel eltávolodhatna az őt üldöző Rózsahegytől.

 

 hirdetes_810x300  

Antol Miroslav: A sárga-kékek munkájáról sokan példát vehetnének

 

A DAC ezen a héten először nem viselte magán Európa terhét, helyette megkezdte a Slovnaft Cupban való szereplést, melyben 5:2-es győzelemmel utazhattak haza a játékosok Puhóról.

 

Ma is a DAC mellett szól a tizenkettedik játékos nyújtotta segítség, és a mostanában sorsdöntőnek bizonyuló Erik Pačinda.

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzése a Fortuna Ligában:

 

2017.05.27. – Rózsahegy-DAC 2:0, gólszerzők: Gál-Andrezly, Mareš, 2058 néző

2017.08.06. – DAC-Rózsahegy 1:1, gólszerzők: Davis – Šatka (öngól), 6164 néző

2017.10.28. – Rózsahegy-DAC 1:1, gólszerzők: Kružliak (11m) – Zsivkovics, 1412 néző

2018.03.10. – DAC-Rózsahegy 3:0, gólszerzők: Černák, Pačinda, Šatka, 5111 néző

2018.05.19. – Rózsahegy-DAC 0:4, gólszerzők: Vida 2, Ljubičić, Bayo, 1527 néző  (fcdac.sk)

 

Szlovák sajtó: A Dunaszerdahely szurkolói úgy viselkedtek, mint az állatok

 

A fejlődés útján

 

Peter Hyballa lassan átformálja a csapatot. A játékosok és az edző is elismerte, hogy másfajta felállásban képzeli el a keretet. Az eddigi mérkőzéseken már a szurkolók is láthatták, hogy nem egy esetben maradtak ki a kezdőből olyan játékosok, akik Marco Rossinál még kulcsemberek voltak. Hyballa a molcsapat.hu-nak nyilatkozva elmondta, hogy nem hiszi, hogy olyan sok mindenben különbözne futballfilozófiája Marco Rossiétől.

 

„A legfontosabb dologban például teljesen egyetértünk: mindketten imádunk győzni” – mondta nevetve Hyballa. „Oké, az igaz, hogy Rossi jobbára háromvédős rendszerben küldte pályára a csapatát, én pedig a négyvédős rendszerekben hiszek inkább, de ha a helyzet úgy hozza, fogunk három védővel is játszani. Én ebben is csak a pozitívumot látom: van egy a csapat számára ismerős formáció, amit bármik előhúzhatunk a kalapból.”

 

A német szakember elismerte, hogy minden edző más, más a napi rutinjuk, az edzésfelfogásuk, taktikai meglátásaik…

 

„Az egyik edző ezeket, a másik azokat a játékosok tartja fontosabbnak, így előfordulhat, hogy egy korábbi epizódszereplőből kulcsember lesz. Ezek a váltás természetes következményei.”

 

mondta Hyballa, aki a sárga-kékekkel a Fortuna Ligában eddig három győzelmet tudhat magáénak.

 

„Bárcsak azt ígérhetném, hogy egész szezonban ilyen eredményeket fogunk szállítani. Az viszont megígérhetem, hogy ez lesz a célunk”

 

– mondta a német szakember.

 

Peter Hyballa: Büszke vagyok a fiúkra és a szurkolókra is

 

A DAC eddigi meccsein rendre az utolsó pillanatokra hagyta a győzelmet, ez azonban azt jelenti, hogy a játékosok mentálisan és fizikálisan is rendben vannak.

 

Nem állunk rosszul, de engem inkább a problémák foglalkoztatnak. A pontrúgásokkal, a szögletekkel alaposan meggyűlt a bajunk, és a gólszerzés is okozott gondot néhány meccsen, amit sokkal korábban le kellett volna zárnunk. Fiatal csapatunk van, amely egy igen erős mezőnyben edződik, és fordulóról fordulóra fejlődik. Remélem, töretlenül.

 

A molcsapat.hu-nak azt is elismerte Hyballa, hogy a támadófoci elkötelezett híve.

 

Számomra a presszing, az ellenfelek folyamatos nyomás alatt tartása, illetve a gólszerzés jelenti a játék lényegét. Dunaszerdahelyen nemcsak fiatal, de nagyon lelkes csapatot találtam. Számomra fontos, hogy a játékosok akarjanak dolgozni a fejlődés érdekében, és az első tapasztalataim nagyon pozitívak. A fiúk olyan pozitívan állnak a közös munkához, ahogy azt elvárom tőlük, és tudják ők is, hogy csak rengeteg munka árán tudjuk elérni a céljainkat.

 

A Fortuna Liga 4. körének szétírása, forrás: facebook.com/fortunaliga

 

„A csallóközi vagányok élén”

 

Hyballa saját elmondása szerint tisztában van a DAC nem éppen hagyományos helyzetével.

 

„Természetesen tisztában vagyok a klub speciális helyzetével, de én egyelőre csak annyit érzékelek a környezetből, hogy nemcsak hazai pályán, hanem idegenben is nekünk van az egyik legjobb szurkolótáborunk. Ha ezt a nagyszerű tábort boldoggá tudjuk tenni, az már azt jelenti, hogy én is jól végeztem a munkámat. Még az elején járunk, de egyelőre csupa pozitívumot látok magam körül. Örülök, hogy itt lehetek!”

 

– tette hozzá Hyballa.

 

Körkép.sk

Nyitókép: fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!