Izgalmas összecsapás vár a DAC-ra szombaton, hiszen legrégebbi szlovák ellenfelével mérkőzik meg a MOL Arénában.

 

Peter Hyballa védencei eddig veretlenek a bajnokságban, 5 forduló után 3 győzelemmel és két döntetlennel a tabella második helyét foglalják el.

 

Az utóbbi egy-két hétben több változás is végbement a csapatnál, némelyik a szurkolók kritikáját is kiváltotta. Az egyik ilyen volt Marin Ljubičić távozása, aki a hírek szerint akár a rivális Spartak Nagyszombatnál is kiköthet.

 

 hirdetes_810x300  

A magyar sajtó közben tudni véli, hogy a védelem oszlopos tagja, egy másik szurkoló-kedvenc is távozhat, ráadásul a friss magyar bajnokhoz. Ľubomír Šatkát hozták hírbe a Mol Vidivel, és bár 2020-ig köti őt szerződés a DAC-hoz, mégsem elképzelhetetlen az, hogy távozzon.

 

Ugyanis míg Rossinál stabil kezdő volt, addig Hyballánál előfordult, hogy csak csereként állhatott be, ezt pedig az ifjú válogatott játékos láthatóan nehezen viselte.

 

Pénteken Marco Rossi kihirdette első válogatott keretét, melyben a DAC-ból csupán Kalmár Zsolt kapott helyet, a tartalékok között a Slovant erősítő Holman – már ami a szlovák bajnokságban játszókat érinti…

 

Lassan megszokjuk Hyballát is

 

A múlt heti, Trencsén elleni összecsapáson már új kapitány vezényletével léptek pályára a fiúk. Tomáš Huk annak ellenére viseli a kapitányi karszalagot, hogy az öltözőn belül Erik Pačinda nagyobb támogatást élvezett. Huk elismerte, hogy nem ő volt a befutó, azonban Pači inkább rá hárította a karszalaggal járó felelősséget, ő pedig eltökélte, hogy jó vezére lesz a sárga-kékeknek.

 

A Trencsén ellen kiderült, hogy Hyballa nem riad meg a gyors cseréktől, ha szerinte nem megfelelően működik a csapat. Ráadásul megtette azt a szokatlan lépést is, hogy a cserét cserélte le. Lássuk be, ritkán találkozunk ilyennel.

 

A Zsolna elleni mérkőzésen kiderül majd, hogy mennyire komolyak a hazai szurkolói klubok közti ellentétek, melyeket a Mol Vidi BL-meccse váltott ki. Miaván a Trencsén ellen már rányomta a bélyegét a szurkolásra a vita, hiszen sem a vezérszurkoló, sem a dobos nem volt ott, hogy irányítsa a szurkolást. Mindenesetre azt talán jó jelnek tekinthetjük, hogy az YBS készül koreográfiával a meccsre.

 

A hónap mérkőzése

 

A mai találkozót a Hőnap mérkőzésének kiáltotta ki a Ligás Klubok Úniója. Lesz 20 ezres góllövő, arcfestés és egyéb érdekességek. A találkozó 16:45-kor kezdődik.

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzése az élvonalban:

 

2017.03.11. – DAC-Zsolna 2:2, gólszerzők: Ljubičić, Davis (11m) – Kaša, Škvarka, 5152 néző

2017.08.20. – DAC-Zsolna 4:2, gólszerzők: Pačinda, Ljubičić, Divković – Koštrna (öngól), Mráz, 7139 néző

2017.11.18. – Zsolna-DAC 0:0, 3642 néző

2018.04.14. – DAC-Zsolna 3:1, gólszerzők: Bayo, Ljubičić, Králik (öngól) – Diaz, 7925 néző

2018.04.22. – Zsolna-DAC 2:3, gólszerzők: Mráz, Mihalík – Herc 2, Vida, 2510 néző

 

Körkép.sk, fcdac.sk

Nyitókép: fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!