Nyitókép: dac1904.sk

 

Szombaton DAC-DAC edzőmérkőzést tartott Bernd Storck vezetőedző Dunaszerdahelyen a MOL Arénában. A rendhagyó módon 75 perces találkozó jó erőpróba volt a játékosoknak, segített az edzőnek, és megmutatta, milyen is lesz szurkolók nélkül pályára lépni jövő héten.

 

Ez utóbbi persze csak akkor történik meg, ha addig nem sikerül engedményt kicsikarnia a Fortuna Liga csapatainak a tisztifőorvosnál, hogy 500 helyett néhány ezer szurkoló ülhessen be a meccsre.

 

Storck megtartotta első dunaszerdahelyi sajtótájékoztatóját: Tudom, hogy itt tüzes magyarok élnek

 hirdetes_810x300  

 

Bernd Storck a Csallóközbe érkezése óta 8 edzést és egy edzőmeccset vezényelt le a sárga-kékeknél. Ez utóbbival kapcsolatban kiemelte, hogy „két és fél hónapnyi szünet után nem volt könnyű dolguk a játékosoknak”.

 

„Nagyon meleg volt, ezért hetvenöt percet futballoztunk. Mindenki igyekezett a lehető legjobbját nyújtani, szervezetten futballoztunk. A megfelelő erőnléthez kell még egy kis idő, van további egy hetünk felkészíteni a csapatot. A teljesítményükben láttam az ötletet, elszántságot. Szerintem jó úton haladunk.”

 

Otthon kezd a DAC, három meccsüket közvetíti a televízió

 

Storck kitért arra is, hogy látta, a játékosok betartották az utasításokat, de még hiányzik a meccsritmus a játékukból.

 

„Jövő szombaton este nyolckor lépünk pályára, ami jó, hiszen hűvösebb lesz, mint a tegnapi találkozón. Ez egy jó erőpróba volt mindannyiuk számára, a hosszú kihagyás után fizikálisan egy nehéz mérkőzést abszolváltak, de mindenki megpróbálta a legjobbját nyújtani.”

 

Miután a mérkőzésen sok fiatal is lehetőséget kapott, Storck beszélt a velük kapcsolatos terveiről is.

 

„Tudjuk, hogy sok tehetséges labdarúgónk van, akár a somorjai farmcsapatunkban is. Igyekezni fogunk felépíteni őket a jövőre nézve és azt éreztetni velük, hogy ők is az első csapathoz tartozhatnak, ha jól végzik a dolgukat. Ezeket a labdarúgókat lépésről lépésre szeretnénk beépíteni a felnőtt együttesbe. „

 

A DAC is beleáll: Engedjék be a szurkolóinkat a stadionokba!

 

A német szakember saját elmondása szerint már nagyjából tudja, hogy kik lépnek majd pályára jövő héten a Nagymihály csapata ellen.

 

„A kezdőcsapat egy héttel a bajnoki rajt előtt már többé-kevésbé összeállt a fejemben, ugyanúgy a játékstílus, de a futballistáknak még hozzá kell szokniuk, hiszen ez egy nagy változás a számukra. Ha aktív futballt praktizál a csapat, akkor a játékosoknak nagyon oda kell figyelniük a pályán. Változás lesz számukra az is, hogy labdavesztéskor ne húzódjanak vissza, hanem igyekezzenek szervezetten visszaszerezni a labdát.”

 

A találkozó rövid összefoglalója:

 

Körkép.sk, dac1904.sk

Megosztás:
Címkék: DAC Fortuna liga

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.