Nyitókép: dac1904.sk/illusztráció

 

Néhány nappal a Fortuna Liga újrakezdése előtt még mindig nem született kedvező ítélet a sportesemények látogatói létszámának megemeléséről. A Ligás Klubok Uniója a jelek szerint még nem adta fel, továbbra is lobbizik a tisztifőorvosnál az igazságosabb ítéletért.

 

Jelen állás szerint június végéig legfeljebb 500 fő jelenhet meg a társadalmi és sportrendezvényeken, míg július 1-től 1000 főre emelkedik a jelenlévők maximális létszáma. A labdarúgóklubok és a hazai szövetségek természetesen igyekeznek jobb belátásra bírni a döntéshozókat. Mint mondják, szabad téren, a lelátókon ésszerűbb lenne a sakktáblamintás, vagy a könnyebb szemléltetés miatt, cikk-cakkos ülésrend engedélyezése százalékos modell alapján.

 

Habár június 9-én több idáig érvényben lévő intézkedést is eltöröltek vagy feloldottak, a sporteseményeken való létszámkorlátozás nincs köztük. A DAC példáján tudjuk, hogy szurkolók nélkül nem az igazi a meccshangulat, így nem is csoda, hogy a legtöbb csapat hangot ad nemtetszésének az ügyben.

 hirdetes_810x300  

 

Storck: A jövő heti kezdőcsapat már többé-kevésbé összeállt a fejemben

 

A Ligás Klubok Uniója közleményben jelezte, hogy továbbra is kitartanak álláspontjuk mellett, miszerint engedélyezni kellene a szurkolók nagyobb létszámban való megjelenését, aminek érdekében észérvekkel próbálnak hatni majd az illetékes döntéshozókra.

 

Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa egy a Nemzeti Sportnak adott interjúban úgy fogalmazott, hogy

 

Úgy vagyok vele, hogy amíg nincs telt házas mérkőzés, a futball sem az igazi, mert addig nem érezzük, hogy minden visszatért a régi kerékvágásba. Ezen az érzésen a nézők korlátozott számú beengedése sem változtat. Legyen tele az aréna!

 

Ezzel kapcsolatban a klub is megjelentetett egy közleményt, melyben javasolják, hogy a stadionok méretéből kiindulva kerüljön meghatározásra a résztvevők számának korlátozása. Ezzel a sárga-kékek csatlakoztak riválisaikhoz, a pozsonyi Slovanhoz és a Spartak Trnavához, akik hasonlóan vélekednek az ügyben.

 

A foci szurkolók nélkül nem az igazi, hiszen ők adnak erőt a csapatoknak, mint a tizenkettedik játékos! Ők azok, akik életet lehelnek a játékba, ezért a DAC 1904 csatlakozik a kezdeményezéshez, amely a megszabott korlátozások felülvizsgálatát kéri. Hisszük, hogy létezik jobb megoldás, és együtt meg is fogjuk találni azt.

fogalmazott közleményében a DAC.

 

Otthon kezd a DAC, három meccsüket közvetíti a televízió

 

sport.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!