Nyitókép: slovan.com/tasr

 

Ifj. Ivan Kmotrík még a szombati, Nagymihály elleni bajnoki mérkőzés előtt fakadt ki a szurkolókra, akik várakozásaival ellentétben nem akarták még félig sem megtölteni a téglamezei stadiont.

 

„Felfoghatatlan, hogy míg Dunaszerdahelyen szerdán szinte a teljes elérhető kapacitást kihasználták, addig Pozsonyban csak alig több mint 2000 belépőt értékesítettünk.”

 

nyilatkozta Kmotrík a klub honlapján még június 3-án, egy nappal a Nagymihály elleni találkozó előtt.

 

 hirdetes_810x300  

Bár a valóságban végül 3561 néző látogatott ki a találkozóra, ez még mindig nem éri el a stadion teljes kapacitásának 20 százalékát sem, holott a járványügyi intézkedések július 1-től már az elérhető férőhelyek felére engedélyezték a belépőjegyeladást.

 

„Rengeteg energiát fektettünk abba, hogy a liga egyáltalán újrainduljon, és hogy az emberek visszatérhessenek a lelátókra. (…) A reakciók alapján is azt vártam, hogy négy hónapnyi kihagyás után mind a két hazai mérkőzésünkre megtöltjük a teljes elérhető kapacitását a stadionnak. Épp ezért okozott csalódást a Nagymihály elleni mérkőzés iránti érdeklődés.”

 

fakadt ki Kmotrík, aki azt is megemlítette, hogy attól, hogy nem beszéltek róla folyton, még a Slovant is érzékenyen érintette gazdaságilag a koronavírus-járvány.

 

„Mindent megteszünk, hogy ezt a helyzetet megoldjuk és minimálisan tartsuk azt a szintet, ahova klubként eljutottunk. Az emberek visszaigazolása nélkül ennek az igyekezetnek nincs értelme. Hittük, hogy két hazai mérkőzéssel a szurkolók előtt legalább részlegesen kompenzáljuk a bevételkiesésünket és együtt, pozitívan rajtolunk az új idény előtt.”

 

Kmotrík szerint ráadásul nem kevés pénzt fektettek abba, hogy ütőképes keretet állítsanak össze, ami meg is mutatkozott az eredményeikben.

 

„Egyelőre azonban nem látszik meg a látogatottságban, és ha ehhez hozzászámoljuk a két zártkapus meccset és az Európa ligában kapott büntetéseket, valamint a Nagyszombat elleni zártkapus meccset és büntetést, akkor elég szomorú képet kapunk”

 

Kmotrík nem véletlenül akadt ki szurkolóira. A pozsonyi vérszegény látogatottsággal ellentétben Dunaszerdahelyen szerdán 6120, szombaton pedig 5747 szurkoló buzdította kedvenc csapatát – tehát majdnem teljesen kihasználták a rendelkezésre álló kapacitást.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!