Nyitókép: twitter/mlsz

 

Augusztus 24-én keretet hirdetett Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a szeptemberi Nemzetek Ligája mérkőzésekre, a megszokottól eltérően azonban már kétszer is változtatott az eredeti összeállításon.

 

Miután a játékosok aktívan játszanak klubcsapataikban, nem meglepő, ha akár az utolsó pillanatokban is előfordul egy sérülés, vagy egy rizikós koronavírusos eset. Ez történt a válogatott keret esetében is. Először a sérült Baráth Botond és Tamás Krisztián helyére jelentették be Kecskés Ákost (újonc) és Holender Filipet, majd Gazdag Dániel távolmaradását jelezte az MLSZ.

 

 

 hirdetes_810x300  

Mint megjegyezték, bár Gazdag PCR-tesztje negatív lett, a válogatott szakmai és egészségügyi stábja elővigyázatosságból inkább kihagyja a keretből őt, helyére pedig Pátkai Mátét hívják be.

 

 

A 25-fős keret

 

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Mol Fehérvár FC)
Védők: Baráth Botond (Budapest Honvéd), Bese Barnabás (OH Leuven – Belgium), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Korhut Mihály (Debreceni VSC), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Apollon – Ciprus), Tamás Krisztián (Budapest Honvéd)
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Kalmár Zsolt (DAC – Szlovákia), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Pátkai Máté (Mol Fehérvár), Schäfer András (DAC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg – Ausztria)
Támadók: Babati Benjámin (ZTE FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Simon Krisztián (Újpest FC), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Szőke Adrián (Heracles Almelo – Hollandia)

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT ŐSZI PROGRAMJA
NEMZETEK LIGÁJA (2020–2021)
Szeptember 3., 20.45: 
Törökország–Magyarország
Szeptember 6., 18.00: 
Magyarország–Oroszország
Október 11., 20.45: 
Szerbia–Magyarország
Október 14., 20.45: 
Oroszország–Magyarország
November 15., 20.45: 
Magyarország–Szerbia
November 18., 20.45: 
Magyarország–Törökország

 

EB-PÓTSELEJTEZŐ, NL-RÁJÁTSZÁS, A-LIGA (2018–2019-es kiírás)
Október 8.:
Bulgária–Magyarország
November 12.:
Bulgária/Magyarország–Izland/Románia

 

Körkép.sk, nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.