Nyitókép: nemzetisport.hu/Tumbász Hédi

 

Egyre bonyolódik a magyar labdarúgó-válogatott körüli helyzet. A nemzeti tizenegy szeptember 3-án és 6-án lép pályára a Nemzetek Ligájában, azonban az eredeti keretből többen is kiestek a kerethirdetés óta, sőt, már a csereként behívott Hangya Szilveszter is kénytelen volt visszalépni.

 

Miután a játékosok aktívan játszanak klubcsapataikban, nem meglepő, ha akár az utolsó pillanatokban is előfordul egy sérülés, vagy egy rizikós koronavírusos eset. Ez történt a válogatott keret esetében is. Először – pénteken – a sérült Baráth Botond és Tamás Krisztián helyére jelentették be Kecskés Ákost (újonc) és Holender Filipet, majd Gazdag Dániel távolmaradását jelezte az MLSZ szombaton, akinek bár PCR-tesztje negatív lett, elővigyázatosságból kihagyta őt a keretben a szakmai stáb. Helyére Pátkai Mátét hívták be.

 

Az MLSZ vasárnap közölte, hogy mivel a DVSC-ben felmerült a koronavírus-gyanú, eltekintenek Korhut Mihály behívásától, helyette Hangya Szilveszter kap lehetőséget.  Tegnap este a fradi kezdőjében pályára lépő Botka Endre sérült le, így az újonc Bolla Bendegúz kapott meghívást Rossi stábjától.

 

 hirdetes_810x300  

A szövetség hétfői Twitter-bejegyzése szerint Hangya is sérült, így kénytelenek kihagyni őt a keretből, Marco Rossi pedig úgy döntött, hogy nem hív be helyére senkit.

 

A DAC-játékosok megúszták sérülés nélkül

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a DAC csapatából Kalmár Zsolt és Schäfer András kapott meghívót Marco Rossitól. A jó formában lévő játékosok az izlandi El-selejtezőt és a vasárnapi Aranyosmarót elleni bajnokit is megúszták sérülés nélkül, így rájuk számíthat az olasz szakember.

 

„Nem volt könnyű meccs, idegenben mindig nehezebb. A hazaiak szívósan, keményen játszottak, azt mutatták, amit vártunk tőlük, amire felkészített minket a szakmai stáb. Mi az első perctől próbáltuk játszani a saját futballunkat, de a pálya nem volt a legjobb, ezért nem mindig sikerült. De küzdöttünk, hajtottunk, mindenki maximálisan odatette magát, teljesen megérdemelten jutottunk tovább”

 

mondta az izlandi meccsről a Nemzeti Sport megkeresésére Kalmár Zsolt, a dunaszerdahelyiek csapatkapitánya.

 

„Nos, nem volt valami élvezhető meccs, de elértünk a célunkat. Mi próbáltunk játszani, de a hazaiak nem így cselekedtek, sokszor alattomosan futballoztak. Megúsztuk sérülés nélkül, és továbbjutottunk, szóval van minek örülni”

 

mondta a Nemzeti Sportnak Schäfer András.

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Dibusz Dénes 
(Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Mol Fehérvár FC)
Védők: Bese Barnabás (OH Leuven – Belgium), Bolla Bendegúz (Mol Fehérvár), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (Mol Fehérvár), Kecskés Ákos (FC Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Apollon – Ciprus)
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Holender Filip (FC Lugano – Svájc), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Pátkai Máté (Mol Fehérvár), Schäfer András (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg – Ausztria)
Támadók: Babati Benjámin (ZTE FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Simon Krisztián (Újpest FC), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Szőke Adrián (Heracles Almelo – Hollandia)

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT ŐSZI PROGRAMJA
NEMZETEK LIGÁJA (2020–2021)
Szeptember 3., 20.45: 
Törökország–Magyarország
Szeptember 6., 18.00: Magyarország–Oroszország
Október 11., 20.45: Szerbia–Magyarország
Október 14., 20.45: Oroszország–Magyarország
November 15., 20.45: Magyarország–Szerbia
November 18., 20.45: 
Magyarország–Törökország

EB-PÓTSELEJTEZŐ, NL-RÁJÁTSZÁS, A-LIGA (2018–2019-es kiírás)
Október 8.

Időpont később: Bulgária–Magyarország
November 12.
Időpont később: 
Bulgária/Magyarország–Izland/Románia

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!