Nyitókép: dac1904.sk

 

Az őszi szezon utolsó előtti fordulójának rangadóján a pozsonyi Téglamezőre látogat a DAC. A listavezető Slovan ellen Joao Janeiro egyértelmű célként nevezte meg a csapat hatékonyságának növelését.

 

A DAC új vezetőedzője negyedik fortunaligás mérkőzésére készül. A 40 esztendős Janeiro eddig mérlege hibátlan a DAC kispadján, még ha a játék nem is teljesíti teljes mértékben a szurkolók és a szakember elvárásait.

 

„Ha sikeresek akarunk lenni, sokkal hatékonyabban kell futballoznunk. Az utolsó meccsünkön 19 alkalommal lőttünk kapura, de csak két gólt szereztünk. A mai futballban csak nehezen lehet meglepni az ellenfelet, ezért saját magunkra összpontosítunk. A Slovan remek képességű labdarúgókkal rendelkezik, egyúttal csapatként is nagyon erősek. Nem véletlenül állnak az első helyen. A felkészülés során megmutattuk az erősségeiket és a gyenge oldalaikat is, szeretnénk jó meccset játszani a listavezető ellen”

 

jelentette ki a klub honlapján nyilatkozva Janeiro, aki továbbra sem számíthat a Njie, Kalmár, Szendrei hármas szolgálataira, míg Lamkel Zé pályára lépése továbbra is kérdéses.

 hirdetes_810x300  

 

A Ligás Klubok Uniója immár hagyományosan a Hónap mérkőzésének választotta a mai találkozót, melyet a hatályos járványügyi intézkedések miatt zárt kapuk mögött rendeznek meg.

 

Vladimír Weiss vezetőedző védencei 8 pontos előnnyel vezetik a bajnoki tabellát a Nagyszombat előtt, a DAC 14 ponttal van lemaradva tőlük. Az eddigi 17 fordulóban csak 3 találkozón veszítettek ponto(ka)t. Először a 7. fordulóban botlottak, amikor is Dunaszerdahelyen 1:1-es döntetlent értek el, majd rögtön jött az egyetlen hazai pontvesztésük a Zsolna elleni 2:2 alkalmával, amit a Rózsahegyen elszenvedett vereség követett. A fennmaradó 14 meccset megnyerték az égszínkékek, jelenleg pedig 9 összecsapásból álló győzelmi sorozatban vannak.

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzése a Fortuna Ligában:
2020.10.25. – DAC-Slovan 1:1, gólszerzők: Balić – Kružliak öngól, 0 néző
2021.03.06. – Slovan-DAC 3:1, gólszerzők: Weiss 2 (1-et 11 m), Moha – Divković, 0 néző
2021.04.11. – DAC-Slovan 2:2, gólszerzők: Ramirez 2 (1-et 11 m) – Holman, (11 m), Bajrić, 0 néző
2021.05.09. – Slovan-DAC 0:1, gólszerző: Divković, 0 néző
2021.09.12. – DAC-Slovan 1:1, gólszerzők: Schäfer – Zmrhal, 7144 néző

 

A 17 órakor kezdődő találkozót élőben közvetíti a Dajto televízió és az m4sport.hu (2-es csatorna) is.

 

Körkép.sk, dac1904.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!