Nyitókép: nemzetisport.hu/Török Attila

 

A belga Sporza sportportálnak nyilatkozó játékosügynök szerint a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Georges Leekens rendhagyó módját választotta pénzügyi adósságának törlesztéséhez.

 

A nemzetisport.hu közlése szerint 2011 augusztusában az akkor Georges Leekens által irányított belga labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzést játszott Celjében, Szlovénia vendégeként. A találkozó 85. percében újoncot avatott a kapitány: pályára küldte a Lokeren balhátvédjét, Derrick Tshimangát. A mérkőzés nem sokkal később gól nélkül véget ért – a zairei születésű játékos pedig azóta a közelébe sem került az ország nemzeti csapatának.

 

Minden labdarúgó-válogatott történetében akad jó pár hasonló epizódszereplő, ám Tshimanga válogatottbeli bemutatkozásából a Sporzának nyilatkozó játékosügynök, Dejan Veljkovics szerint nem csak a játékos profitált: fél évvel később egy hosszú ideje húzódó pénzügyi vitát is lezárt a hátvéd szerepeltetése.

 

Az ügynök állításai szerint a Tshimanga csapatát, a Lokerent 2007 és 2009 között irányító Georges Leekens 200 ezer eurós kölcsönt kapott feketén a klub akkori elnökétől, Roger Lambrechttől, amit az edző nem kívánt a „hagyományos” módon visszaadni.

 hirdetes_810x300  

 

Veljkovics szerint Leekens, amikor belga kapitány lett, úgy kívánta visszaadni tartozását, hogy pályára küldött egy korábbi kétszeres U21-es válogatott Lokeren-játékost, akinek a játékjogát ezután a klub nagyobb nyereséggel tudta értékesíteni. Így léphetett pályára Szlovénia ellen Tshimanga, akit fél évvel a meccs után 2.5 millió euróért adtak el a Genknek – úgy, hogy piaci értéke egy évvel korábban még csak 1.5 millió euró volt a Transfermarkt adatai alapján.

 

A belga hírportál megkereste a magyar válogatottat 2018-ban négy mérkőzésen irányító Georges Leekenst, de a már nyugdíjba vonult tréner nem kívánt nyilatkozni az ügyről.

 

nemzetisport.hu

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!