Nyitókép: KFC Komárno/Facebook.com

 

A válogatott szünet után Puhó csapatát fogadta a KFC a Komáromi Városi Stadionban. Sokáig úgy tűnt, hogy hiába a helyzetek, a lilák ma pont nélkül maradtak, végül szó szerint az utolsó pillanatban tudtak pontot menteni.

 

A sok eső után nagyjából vállalhatatlan volt a komáromi stadion gyepje, a játékvezető azonban nem látta szükségét a találkozó elodázásának. A találkozón a komáromiak voltak aktívabbak, a 25. perc környékén egymás után több ígéretes helyzetük is volt az ellenfél tizenhatosán belül, gólt szerezni azonban nem tudtak. Ezt meg is büntette a puhói gárda, mikor a 28. percben egy ajándéklabdából megszerezték a vezetést.

 

Néhány percen belül kiegyenlíthetett volna a KFC, miután Štepanovskýval szemben egyértelműen szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a játékvezető, akinek egyébként tiszta rálátása volt a helyzetre, azonban úgy ítélte meg, hogy nem történt semmi.

 

 hirdetes_810x300  

A komáromiak nem csüggedtek, a találkozó végéig aktívan próbálták bevenni a puhói kaput, de valami mindig hiányzott. Végül, mikor már mindenki elkönyvelte, hogy hazai vereséggel ér véget a találkozó, a 96. percben, egy utolsó szögletből végül Pasztorek József pofozta be a labdát a kapuba, s mentett pontot csapatának.

 

A találkozó után Radványi Miklós, a KFC vezetőedzője értékelte a mérkőzést a Futbalnet.tv-nek.

 

„Úgy gondolom, hogy jó mérkőzést játszottunk. Az első félidőt egyértelműen uraltuk, elkövettünk eg buta hibát, kaptunk egy gólt. Nekik (Puhónak – a szerk. megj.) nem volt semmilyük, mi ajándékoztunk nekik egy gólt. A második félidőt már szétdarabolták, folyton a földön voltak. A játékvezetőkről nem akarok nyilatkozni, de szomorú, hogy ilyesmi megtörténhet a II. ligában. (…) De nagyon örülök, hogy sikerült az utolsó másodpercekben kiegyenlíteni. Vesztettünk két pontot, de legalább van egy pontunk.”

 

fogalmazott Radványi, majd szót ejtett a pálya állapotáról is.

 

„Én a mérkőzés előtt is elmondtam, hogy ilyen terepen nehéz játszani. Egyszerűen meglepett, hogy a játékvezetők engedélyezték, hogy egyáltalán futballozunk ma itt, hisz mindenhol áll a víz, nem lehet kombinálni, legfeljebb egyszerű futballt lehet játszani. Természetesen ez megfelel az olyan csapatnak, amelyik védekezik. Természetes, hogy a befejező fázis nem olyan volt, ahogy elképzeltük, de nem is lep meg, mert itt (ezen a terepen – a szerk. megj.) nem lehet egyszerűen kombinálni. Számunkra a hazai pálya nem előny. Nekünk az jelent előnyt, ha az ellenfél pályája megfelelő, kombinálhatunk rajta.”

 

nyilatkozta Radványi azzal, hogy az egész játék képét tekintve az egy pontot kevésnek érzi, viszont ha azt nézzük, hogy az utolsó percben még kikaptak 1:0-ra, akkor örülni kell neki.

 

A teljes mérkőzés itt nézhető vissza:

 

A komáromi gárda legközelebb október 7-én Pozsonyban lép pályára a Slovan B ellen. A találkozó 15:00-kor kezdődik.

 

Körkép.sk/KPA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.