Nyitókép: tasr

 

Igazi futballünnepet tervez a Slavia Praha az aranyosmaróti ViOn elleni főpróbára. Bár a Slovant gyepszőnyegcsere miatt nem fő stadionjukban fogadták volna, a ViOn-nál kivételt tesznek, és az Eden Arénában rendezik meg a találkozót. Jelen pillanatban teljesen helytálló az utolsókból lesznek az elsők kifejezés. Az egész ügy hátteréről ITT és ITT írtunk.

 

A ViOn a Niké Liga tabellájának utolsó, kieső helyén telel, míg a Slovan vezeti a bajnokságot. Feltehetően egy olyan csapat számára, mint a Slavia Praha, nem jelent majd különösebb kihívást az aranyosmarótiak ellen pályára lépni. Mégis, Jaroslav Tvrdík, a Slavia elnöke mindent megtesz azért, hogy óriási hírverést keltsen a mérkőzés körül. Nagy showt terveznek, a belépőjegyekből és a televíziós közvetítési díjból származó bevételeket pedig Ukrajna támogatására fordítják.

 

Amint arról a Körkép a Komáromi FC-től értesült, a Slavia Praha-ViOn találkozó az ő felkészülésüket is befolyásolta. Eredetileg ugyanis február 3-án Aranyosmaróton találkozott volna Radványi Miklós együttese a Niké Liga utolsó helyezettjével. Mivel a prágai klubnak is ugyanez a hétvégéje szabad, és ekkorra tervezik a ViOn-nal való főpróbát, az aranyosmarótiak kéréssel fordultak a komáromiak felé:

 

 hirdetes_810x300  

„Mikor megerősítettem Tvrdík úrnak a találkozót, rögtön hívtam Radványi Mikit, Komárom vezetőedzőjét. Elmondtam neki, hogy ilyen dolog történt, ami az életben csak egyszer történik meg, hogy meg tudja-e érteni… Ő maga állított meg: ‘Marek, ezzel ne foglalkozzunk, nincs miről beszélni, ez egy óriási esemény, mi találunk másik ellenfelet’

Komáromnak is jár a köszönet, hogy megértőek voltak velünk, nem sértődtek meg, épp ellenkezőleg, támogattak bennünket”

 

nyilatkozta az esettel kapcsolatban Marek Ondrejka, a ViOn vezérigazgatója.

 

A komáromiaktól megtudtuk, hogy az aranyosmarótiak helyett Bős csapatával mérkőznek meg az adott hétvégén.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!