Nem engedhetünk teret az anarchiának címmel interjút közölt Orbán Viktor miniszterelnökkel csütörtökön a német Passauer Neue Presse.

 

(…)

 

Arra a felvetésre, hogy Angela Merkelhez közeli körök szerint hálával tartozik a kancellárnak, mert sok problémától megkímélte a Magyarországon áthaladó menekültek befogadásával, azt válaszolta, hogy ez nem igaz. Kifejtette: elmondta a kancellárnak, hogy „elfogadjuk a segítséget, de nem kérjük”, mert Magyarország egyedül is meg tudja oldani a problémát.

 hirdetes_810x300  

 

Azt is elmondta neki, számíthat arra, hogy Magyarország megvédi határát, és területéről „egyetlenegy migráns sem fog Ausztriába érkezni”. Ez csak akkor történhet meg, ha Merkel kéri, és „ez aztán így is lett” – idézte fel Orbán Viktor.

 

Ha Ausztria és Németország visszautasította volna a menekülteket, rendőri erővel kellett volna menekülttáborba vinni őket, ami „nem lett volna szép látvány”, de „nem szabad teret engedni az anarchiának” – tette hozzá.

 

Orbán: Magyarország tiszteli az iszlámot

 

Az iszlámról elmondta: Magyarország „egészségesen gondolkodik a muszlimokról” és tiszteli az iszlámot, amiért civilizálta „a világ egy nagyon nehéz részét”. Másik tapasztalata viszont az, hogy „a kereszténységből származó civilizáció és az iszlámból származó civilizáció nem illik össze”, a két világkép eltérése „párhuzamos világokhoz vezet”, ami „nem politikai kérdés, hanem az élet realitása”. Továbbá a muzulmánok több gyereket vállalnak, mint „mi, európaiak”, így ahová sok muzulmán érkezik, ott a világ húsz éven belül teljesen megváltozik, de „a politikusok egyre kevésbé érzik magukat felelősnek azért, hogy mi lesz 15-20 év múlva”.

 

(…)

 

A miniszterelnök kijelentette: Magyarország EU-tagsága megingathatatlan. Az évszázadok óta három világ, Európa, az oroszok és a muzulmánok közé beszorulva élő Magyarország „nyugati gondolkodású, keresztény ország”, ezért természetes helye Európában van, de olyan Európát kíván, amely „nem zárkózik be”, hanem élénk nyugati és keleti kapcsolatokat ápol.

 

(…)

 

Angela Merkelnek felbecsülhetetlen érdemei vannak

 

Angela Merkelről szólva kiemelte, hogy a kancellárnak „felbecsülhetetlen érdemei” vannak, nélküle „Európa nem tudott volna jó válaszokat adni” az utóbbi tíz év kihívásaira. (…)

 

A kormányfő a hétfői müncheni látogatásával kapcsolatos bírálatokról elmondta, ’56-ban Bajorország segítette a „legszebb célokért” harcoló magyarokat, amiről illendő megemlékezni, de a baloldal „hajtóvadászatot” folytat, mert az 1998-as választáson „megvertem nagy legendájukat, Horn Gyulát”. Európa baloldala „baloldali Magyarországot akart, de nem kapta meg”, ezért „engem tesznek felelőssé”, és „mindegy, hol bukkanok fel Európában, megpróbálnak botrányt csinálni” – jelentette ki.

 

(…)

 

Passauer Neue Presse, Interjú Orbán Viktorral (elolvasható itt)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!