(..)

Sajtótájékoztató
Október elején tartottunk sajtótájékoztatót az MKP pozsonyi székházában. Az MKP ifjú jogásztitánjai: Kőrösi Ildikó, Horony Ákos és jómagam fogalmaztuk meg kifogásainkat az új Polgári Perrendtartás ezen passzusaival kapcsolatosan. Rövidre fogva: Szlovákiában nincs biztosítva a bírósági anyanyelvhasználat…. illetve van, ha az ember megfizeti. Ezzel viszont az állam több alkotmányos jogot és nemzetközi egyezményt is megszeg. Ezt meg nem ildomos.

 

Idegen babérok….


Gondolatainkat összegezve, levelet írtunk a Most-Híd igazságügyminiszterének. Válaszát sajnos a mai napig nem kaptuk meg (politikai kultúra). Nagy örömünkre viszont a Szlovák Távirati Iroda közölte a nagyvilággal, hogy a Most-Híd foglalkozni kíván a bírósági anyanyelvhasználattal felmerült problémákkal. Öröm volt viszontlátni saját gondolatainkat. Üröm volt mindezről csupán a sajtóból értesülni, a személyes egyeztetés ismét elmaradt.

 

 hirdetes_810x300  

MKP-s törvényalkotás


Mindenesetre izgatottan várjuk a fejleményeket és az esetleges törvénymódosítási javaslatokat. Megjegyzem, hogy a perrendtartással kapcsolatos törvényjavaslatok 2015-ös parlamenti vitájában három Most-Híd képviselő is részt vett, ám akkor valahogy az említett hiányosságok elkerülték a figyelmüket. Jobb később, mint soha – mondhatjuk. Mivel a múltban már tapasztaltunk több szakmai hiányosságot a nemzeti kisebbségeket érintő törvénymódosításokkal kapcsolatban, az MKP kapuja ezúttal is nyitva áll. Megfelelő szakmai háttérrel figyeljük a fejleményeket és segítjük a törvényhozási folyamatot. Igen, törvényt módosítunk, érdeket érvényesítünk a parlamenten kívülről is. Egyelőre…

 

nagydavid.skNagy Dávid: Bíró úr, kérem!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!