A közmédiában készen állunk a munkánkat érintő kritikára. Közpénzből vagyunk fizetve, és a közszolgálatiság elvárásainak kell eleget tennünk. Hibázunk is, és soha nem futottunk el a kritika elől. Képtelenség azonban állandóan a hamis kijelentésekre reagálni. Ma erre utoljára kisérletet teszek.

 

Már többször megtörtént, hogy egy politikus szemrehányást tett az RTVS-nek, hogy nem hozott le valamilyen konkrét dolgot. Ma Robert Fico a sajtóértekezletén azt mondta, hogy az RTVS nem adott tájékoztatást arról, hogy ő felszólította polgármestereket arra, hogy jelentsék be a korrupciót.

 

Február 24-én az Egyesen a RTVS Hírekben sugároztunk egy riportot a korrupcióról. A polgármestereket érintő felszólítás tehát elhangzott egyenesen a miniszterelnök úr szájából. Tehát Marek Marusiak  tiltakozása a sajtóértekezleten helyénvaló volt. Elmondta a kormányfőnek, hogy mindez nem igaz, mire Robert Fico azzal érvelt, hogy a rádióban csupán egy mondat hangzott el.

(…)

 hirdetes_810x300  

 

Régebben Peter Pellegrini illetett kritikával minket. Ő azt állította, hogy az elektronikus postafiókok létesítésének időpontját azért kellett kitolni későbbre, mert az emberek nem tudtak róla. Továbbá a parlamentben azt hangoztatta az RTVS-ről, hogy a hírszolgáltatásunk inkább „bulváros“ mintsem tényszerű, és ha nem fizet nálunk a kemény kampányolásért, akkor adásba sem kerül.

(…)

 

Felkészültek vagyunk arra, hogy megbeszéljük, miként csinálhatnánk jobban a hírkészítést. Miképpen lehetne érthetőbbé, vonzóbbá, hitelesebbé és szakmaibbá tenni a híreinket. Ezen a beszélgetésen azonban valós tényeknek kell elhangzaniuk, nehogy véletlenül elvesszünk a sűrűjében.

(…)

 

Zuzana Hanzelová Facebook-bejegyzése

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!