„A korrupció mai világunk rákos daganata. Egy makulátlan környezetet kell teremtenünk, amelyben a korrupt ember szégyenkezik azért, amit csinál.” Tippeljenek, ki mondta ezt?

 

Robert Fico, az OECD korrupcióellenes párizsi fórumán. Ez már a harmadik alkalom, hogy Fico korrupcióellenes harcosként tüntette fel magát. (..) Nyilvánvaló, hogy Fico ezt a szerepet komolyan gondolja. Megvilágosodott, még ha másféleképpen is, mint kellene.

 

Az erőt, amely felkeltette Fico figyelmét, utcának hívják. Február közepén diákok egy csoportja bejelentette, hogy tömegtüntetést szerveznek. Márciusban a szervezők jelezték, hogy az akció április 18-án lesz és Nagy Korrupcióellenes Menetnek hívják majd. Több ezer fiatal érdeklődött iránta.

 

 hirdetes_810x300  

Pontosan ekkor kezdett Fico gyorsan megváltozni. Egy nagy korrupcióellenes programot alkotott. Szó szerint pár perc alatt. Gyorsan belekezdett a mečiari amnesztiák megoldásába. Gyorsított eljárásban. Az igazságosságért folytatott harcban pedig a korrupcióellenes aktivisták segítségét kérte (Transparency International, Fair Play Szövetség, Állítsuk meg a korrupciót Alapítvány).

 

(..)

Mindeközben ugyanaz a Fico bérleti díjat küldött a Bonapartéban található lakásáért Bašternáknak. Aláírta Kaliňák kifizetését és elment egy italra a Výboh barátjával (oligarchával). Pontosan ebben verhetetlen Fico. Mindig alkalmazkodik a „közkívánathoz”. Mindig eljátssza azt, amit kell – azzal a kockázattal, hogy a pózolás eredménye egy karikatúra is lehet.

(..)

 

Aktuality.sk –  Komentár Daga Daniša: Fica náhle osvietilo

 

 

 

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!