Orbán Viktor kihangsúlyozta: magyar Magyarországot akarunk és európai Európát. Nem akarunk részt venni olyan kísérletekben, amelyek átalakítják akár Magyarországot, akár a szélesebb otthonunkat, Európát. (…)

 

Az egyes tagállamoknak meg van a joguk egy olyan kísérlethez, hogy az európai kulturális hagyományokat félretéve összevegyítsék a másik kultúrával, vallással, egy másik világnézettel és tömegesen engednek be idegen népelemeket – tette hozzá a miniszterelnök.

 

Úgy folytatta: az az Európa, amit mi ismerünk és szeretünk, amit tisztelünk és ahová vágytunk a kommunizmus idején, és ahova most is boldogan utazunk, ez az Európa meg fog változni, ha a dolgok így folytatódnak. Ha a németek, a franciák, az olaszok effajta kísérletnek akarják kitenni magukat, mi ezt a jogot nem tagadhatjuk el. De azt kérjük, hogy ne kényszerítsék ránk, hogy egy ilyen kísérletben mi is részt vegyünk.

(…)

 hirdetes_810x300  

 

A miniszterelnök elmondta: az Eurábiával, vagy az iszlám és a keresztény kultúra maradványainak az összevegyítésével próbálkozó országoknak be kell látniuk, hogy nem a miniszterelnök, nem a magyar kormány, hanem a magyar nép nyilvánítja ki minden lehetséges formában, hogy nem akar ilyen kísérletnek a részese lenne.

 

(…) Úgy folytatta: egy dolgot biztosan tudunk, hogy a magyar nép világossá tette, hogy nem akarja összekeverni magát másokkal, nem akar beengedni tőlünk különböző kultúrájú, civilizációjú embereket. Nem akarja feladni az eddig elért eredményeket, gazdaságiakat és társadalmiakat. Ki akar tartani amellett, hogy biztonságban akar élni, nem akar illegális bevándorlókat, nem akar kockáztatni.

(…)

 

Kossuth Rádió/180 perc, Orbán Viktor: Az az Európa, amit ismerünk és szeretünk, meg fog változni

Fotó: YouTube

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!