A Kisebbségi Kulturális Alap alulról épülő döntéshozó szerv. Törvényi szinten szabályozott, a kulturális minisztériumba betagozódott, saját igazgatóval rendelkező szervezetként működik majd. (…)

 

A kisebbségek céljairól végre nem hivatalnokok, hanem szakmai bizottságok döntenek – átlátható kritériumok szerint. A bizottsági tagokat kisebbségi kulturális szervezetek választják.

 

Mindezt figyelembe véve kijelenthetjük, a Híd megteremtette a szlovákiai magyarság kultúrájának rendszer szintű finanszírozását, s ezzel először nyílik lehetőség önálló szlovákiai magyar kultúrpolitika megvalósítására.

 

 hirdetes_810x300  

A „rólunk nélkülünk” korszaka véget ért.

 

Kisebbségeink végre megérték azt, hogy stabil, kiszámítható, jól finanszírozott, önkormányzó kulturális támogatást kapnak a szlovák államtól.

 

(…)

 

Az intézmény igazgatója, akit nyilvános meghallgatás után titkos szavazással választott meg egy héttagú szakmai bizottság, a jogszabály értelmében e hónap elején foglalhatta el a posztját. (…) December végéig pedig ki kell írnia a jövő évre vonatkozó pályázati felhívásokat.

 

A jogszabályi háttér adott, a lehetőséget a kisebbségi szervezetek által megválasztott bizottsági tagok töltik meg konkrét tartalommal. Bízunk abban, hogy kultúránk fejlődését szolgáló, észszerű döntéseket hoznak.

 

 

Most-Híd: Most már több pénz jut a kultúránkra

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!