A közvélemény számára talán a legfontosabb dimenzió az, hogy két olyan ország találkozott ma, amely a közép-európai térséghez tartozik.

 

Az elmúlt évek bebizonyították, hogy a közép-európai gazdasági rendszerek, ideértve a lengyelt és a magyart is, ezek működnek. Közép-Európa működik, a közép-európai gazdasági modellek működnek. Közép-Európában ma sikeres országok vannak.

 

Olyan országok, amelyek hozzáadnak az Európai Unió erejéhez. Többet adunk hozzá az Európai Unió erejéhez, mint bárki gondolta volna 2004-ben, amikor ezek az országok csatlakoztak az Unióhoz.

 

 hirdetes_810x300  

Akkor nem gondoltuk volna, hogy tízegynéhány év elteltével a közép-európai országok azt mondhatják, hogy mi vagyunk az Európai Unió gazdasági motorja.

 

A mai tanácskozást a mögöttünk hagyott évek gazdasági teljesítménye határozta meg. Szeretnénk világossá tenni, hogy most, hogy Közép-Európa a saját lábára állt, sikeres, és stabilizáló szerepet játszik Európában. Ennek megfelelő súllyal szeretnénk beleszólni az Unió jövőjéről szóló vitákba is.

 

Az európai életet szellemileg is értelmeztük. Abban a mondatban összegezhetem a magyar álláspontot amit kifejthettem, hogy mi magyarok azt szeretnénk, ha Európa európai maradna. Ezért a bevándorlást elutasítjuk, a családok megerősítését fontosnak tartjuk, a gyermekvállalást támogatni kell, és meggyőződésünk, hogy Európa a keresztény európai kultúra megőrzésével és megerősítésével valósítható meg. Összességében azt kell mondanom, hogy egy kiváló tárgyaláson vagyunk túl, a lengyel-magyar barátság megerősítése érdekében ma sokat tettünk. A lengyel-magyar barátság az európai politika egyik sarokköve marad a jövőben is.

 


Orbán Viktor: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!