Amikor múlt héten először olvastam el az alábbi szöveget, hihetetlenül büszke voltam arra, milyen ügyes és félelmet nem ismerő újságírónk van az Aktuality.sk szerkesztőségében. Ján Kuciaknak akkor azt mondtam, hogy az olasz maffia és a szlovák politika összefonódásáról és bizniszéről szóló cikke után már semmi nem lesz olyan, mint előtte volt.

 

Világos volt számomra, hogy ez legalább Gorilla szintű ügy, melynek fatális következményei lehetnek.

 

Beszéltünk a különböző helyekről érkezhető nyomásról is, és megegyeztünk abban, hogy ezen a héten elkezdi a másik oldal megszólítását is.

 

 hirdetes_810x300  

A maffia sajnos gyorsabb volt: elvette az első osztályú, csúcsprofi, remek kollégánkat és azt üzente, hogy kezdhetünk félni. Csakhogy ennek ellenkezője történt: Ján Kuciak és barátnője, Martina Kušnírová meggyilkolása hihetetlen mértékben összefogott minket.

 

Több szlovák, európai és amerikai média is csatlakozott, akik az Aktuality.sk-val megegyező időben jelentetik meg a cikket. Hihetetlen erő ez és egyúttal óriási felelősségérzet.

 

Nem engedhetjük meg, hogy ez a gyilkosság büntetlenül maradjon. Ezért mindannyiunknak közösen kel folytatnunk azt a munkát, amelyet Ján Kuciak elkezdett. Kérem, osszák meg az alábbi cikket, hogy minél több ember megtudja, mit leplezett le és kit veszélyeztetett. Az igazságot nem lehet elhallgattatni, fehér galléros maffiózók.

 

Ján Kuciak utolsó cikke először teljes terjedelmében magyarul itt olvasható.

 

Marek Vagovič: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!