Elítélem Bugár és Hrnčiar parlamenti alelnökök, a kormány tagjainak, valamint a Most-Híd képviselőinek a tetteit. Elítélem őket, mert két éven át támogatták a Smer és az SNS vagyonszerzési cselszövéseit, holott tudták, hogy milyen veszélyes ragadozókkal másznak be a hatalom karjai közé, és egy precedens nélküli kettős gyilkosság után sem szándékoznak kimászni ezekből a karokból. Annak ellenére sem távoznak, hogy vannak még nyitott kiskapuk arra, hogy teljes mértékben ne veszítsék el a politikai arcukat.

 

Inkább hisznek abban, hogy a szenvedély elül és kullognak a saját politikai sírjuk felé. Az ok pedig nem lehet más, mint a kormányzati posztok elvesztésétől való félelem.

 

Žitňanská igazságügyi miniszter és Šebej képviselő Fico két kormányát valaha sokkal lényegtelenebb dolgok miatt kritizálták, mint a kettős gyilkosság, most mégis még mindig maradnak a posztjukon. Ezért is emelem a kalapom Marek Maďarič kulturális miniszter előtt.

 

 hirdetes_810x300  

Amennyiben a Most-Híd tagjai úgy gondolják, hogy a közvéleményt és a médiát megnyugtatják azzal, hogy kikényszerítik a belügyminiszter lemondását, akkor nagyot tévednek. A polgári hallgatás, az egykedvűség, a lopással, hazugságokkal, csalásokkal, a büntetőjogi szervek tétlenségével és a törvény előtti egyenlőtlenséggel való megbékélés határát a héten leleplezett eseményekkel visszafordíthatatlanul átlépték.

 

A nyilvánosság a hatalmon lévő politikusoktól nem üres szavakat fog követelni arról, hogy mi mindent tesznek meg a gyilkos elfogása érdekében, hanem konkrét tetteket.

 

(…)

 

Sme.sk, Jozef Sitko: Zosadnúť z chrbta tigra

Nyitókép: SME/Gabriel Kuchta

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!