A komáromi katolikus temetőben ma 14 órától búcsúzunk Hutter Máriától, a Magyar Közösség Pártja komáromi járási titkárától, aki múlt hét csütörtök éjszaka, súlyos betegség után elhunyt.

 

A sors tragédiájával szembesülünk. Alig egy hónapja még a Martosi Szabadegyetemen dolgozott. De az elmúlt negyedszázadban láthattuk őt munka közben a magyar közösség számos (vagy inkább számtalan) rendezvényén is. Nemcsak a szülővárosában, Komáromban, hanem a járásban, illetve az egész Felvidéken is. Szervezett, segített, tette a dolgát mindenütt. Szeptember 5-én töltötte volna be az 56. életévét.

 

A 20 éves MKP-nak megalakulásától kezdve ő volt a komáromi járási titkára, sőt, már annak egyik elődpártjánál, a Magyar Kereszténydemokrata Mozgalomnál is. A tisztújítások során ezen a területen rendre állandóság mutatkozott, a kiváló munkájával magasra emelt léc sosem remegett meg. Sokaktól eltérően őt a kísértések sem ingatták meg, és amit vállalt, arról mindenki bizonyos lehetett, hogy az be is teljesedik, azaz véghez is viszi.

 

 hirdetes_810x300  

Nehéz elképzelni Komáromot nélküle, hiszen összenőtt vele, akár Klapka György a hősi cselekedeteivel. Közös házunk egy tartóoszlopát vesztettük el. Hallatlan munkabírása mellett egy további csodálatos tulajdonság jellemezte: amit tett, azt szívvel-lélekkel cselekedte, mosollyal bátorítva és ajándékozva a többieket is.

 

(…) Szükségünk van arra az elkötelezett hitre, erőre, szívre, szeretetre, hűségre, emberi nagyságra, melyeket az általa bejárt életpálya példaként hagy ránk.

 

Nyugodj békében, drága Marikánk!

 

felvidek.ma – Oriskó Norbert: Hutter Máriától búcsúzunk

Nyitókép: felvidek.ma

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!