Berényi József: A bukás érthető, de nem ad okot az örömre - Körkép.sk
Dániel, Daniella
    |    
HUF: 376.25
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Berényi József: A bukás érthető, de nem ad okot az örömre

2022. dec. 15. 19:49

Ma a szlovák törvényhozásban 78 képviselő jóváhagyta a bizalmatlansági indítványt az Eduard Heger vezette Oľano, Sme rodina, Za ľudí kormánykoalícióval szemben. Tény, ez a kormány nagyon sok hibát követett el az elmúlt, közel 3 évben.

 

Elsősorban önmaguknak köszönhetik, hogy megbuktak. Kaotikusan kormányoztak, nem tudták csökkenteni a régiók közti gazdasági különbségeket, nehéz helyzetbe sodorták a helyi és megyei önkormányzatokat, a nemzeti közösségek szempontjából szinte semmit sem valósítottak meg a kormányprogramból, az Európai Unió minden döntését szolgalelkűen felvállalták.

 

Azt is el kell mondani viszont, hogy akár a Covid-válság, akár az orosz-ukrán háború miatt nagyon nehéz időben kellett kormányozniuk. Ezek a válságok náluk tapasztaltabb európai kormányokat is nehéz helyzetbe sodortak.

 

Érthető tehát a bukás, ami azonban az objektív és el nem kötelezett véleményformáló számára – véleményünk szerint – nem ad sok okot az örömre. Ugyanis nemcsak a kormánykoalíció van válságban, hanem az országos szlovák politika egésze. Az alternatívák, amik jelenleg a kormányzásra kínálkoznak, hasonlóképpen rosszak lehetnek az ország lakosai számára, mint ez a parlamenti többségét elveszített kormány, csak más szempontokból.

 

Ebben a helyzetben rendkívül fontos, hogy legyen egy egységes, egy irányba húzó magyar képviselet a parlamentben a választások után, amely megbízható politikai erőként működik és hozzájárul az ország kivezetéséhez a széleskörű politikai válságból és van bátorsága érdeket érvényesíteni az Európai Unióban.

 

Berényi József: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Nem érkezett még komment. Legyen az öné az első!

Szóljon hozzá!

Kövessen minket