Berényi József: Egyik vezetőnk nem érezte annak a súlyát, hogy Szövetségünk első megmérettetésén legalább választóként részt vegyen - Körkép.sk
Kristóf, Jakab
    |    
HUF: 376.25
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Berényi József: Egyik vezetőnk nem érezte annak a súlyát, hogy Szövetségünk első megmérettetésén legalább választóként részt vegyen

2022. nov. 25. 12:12

A megyei és a helyhatósági választásokon a Szövetség azért szerepelt jól, mert sokan vállaltuk a megmérettetést, hitelesnek bizonyultunk a választók szemében, a platformokat félretéve egységesen kampányoltunk és voltak felmutatható eredményeink helyi és megyei szinten.

 

Vannak a Szövetségnek olyan vezető tisztségviselői is, akik nem vállalták a megmérettetést, sőt olyan is akadt, aki választani sem ment el! (Az olvasókra bízom annak megítélését, hogy jelöltjeink százai biztatták a Szlovákiában élő magyarokat a választásra, de pártunk egyik vezetője nem érezte annak a súlyát, hogy Szövetségünk első megmérettetésén legalább választóként részt vegyen …)

 

Ezek a tisztségviselők viszont nyilvános megszólalásaikkal a választások előtt és után is előszeretettel provokálják pártunk többségét. Vajon miért?

 

Talán azért, mert ez részben alkati probléma, azért provokálnak, hogy magukra irányítsák a figyelmet, mert egyébként (mivel nem mérettették meg magukat) a véleményükre nagyon kevesen kíváncsiak. Pártelnöki felkérés vagy elnökségi mandátum nélkül előszeretettel mondják meg nekünk, hogy mi a Szövetség politikája, kikkel lehet együttműködni vagy kivel nem, elmondják nekünk „tájékozatlanoknak”, hogy mit gondoljunk az orosz-ukrán háborúról vagy éppen Orbán Viktorról …

 

A nagyszombati megyei választások azt is megmutatták, hogy csak addig érdekeltek a jó eredményben, amíg az ő elképzelésük alapján zajlik minden. Aztán ha ez nem így van, akkor náluk érvényesül a minél rosszabb, annál jobb elve. Sajnos fennáll a gyanú, hogy a parlamenti választások sikerében is csak akkor lesznek érdekeltek, ha a Szövetség az ő elképzelésük szerint működik és politizál. Egyébként nekik nem fog kelleni a törvényhozásba való bejutás sem! (Mert ők az elengedhetetlen alázatról nem tudnak semmit, de az indokolatlan arroganciát tekintve világbajnokok.)

 

A választópolgár azonban ezt látja, ezt is megmutatták a megyei és helyhatósági választások. A kérdés most már csak az, hogy a pártunkon belül mit kezdjünk ezzel a jelenséggel? Nincs sok időnk a válaszra.

 

Berényi József,
a Szövetség MKP Platformjának elnöke

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Dodo
2022. nov. 25. 13:10

Boritekolhato volt a hidasok hozzaallasa a Szovetseghez.

Berlin
2022. nov. 25. 13:42

Miért van az, hogy folyton úgy teszünk, mintha mondanánk valamit, de aztán inkább a "ne szólj szám, nem fáj fejem" jön? Neveket akarunk hallani, elnök úr! Konkrét vádat, ha az bizonyos. Én mindezt bármely csehszlovák gyártmányú hidasról első szóra elhiszem, de ne legyünk velük tapintatosak. Az arcukba az igazsággal!

  Petike
  2022. nov. 25. 17:00

  a Szovetség egy gyujtopárt berlinkém és nem nemzeti konzervativ vésd az agyadba a nemzeti konzervatív csak egy része neki

B.Zoltán
2022. nov. 25. 20:10

Berényi úr ! Nagyon sok kommentelő már nagyon régóta írja, hogy a Szövetség mai formájában egy nagyon nagy (elnézést) hülyeség. Itt nincs egységes akarat a honi magyarság jogainak megvédésére, egymás közt civakodnak, tyúkperek tucatjait szolgáltatják, a magyarellenes megnyilvánulásokat tolerálják......Talányos körmondatai valódi értelmét kihámozni nehéz, kivéve az utolsó kérdését :"hogy a pártunkon belül mit kezdjünk ezzel a jelenséggel?" Ha nem tudják, akkor mit akarnak ? Miért nem tudják a fenébe küldeni a magyar ellenes egyéneket , miért nem írja le a neveiket,.....Nem akarja vagy nem meri? Ha nem tisztul meg ez a Szövetségnek csúfolt förmedvény, akkor mi is lesz ? Hol van az Önök magyarsága,bátorsága? Meddig lesznek a rigók a megmondók?

musztafa ibrahim
2022. nov. 25. 20:14

Ki volt az? Aki tudja írja meg, köszike.

  B.Zoltán
  2022. nov. 25. 23:20

  Én is,sokszor. Más oldalakat is olvasnok. Vagy Önnek elég a Szövetség tesze-toszálkodása? Vajon az alábbi idézetből Önnek mi rémlik? : "Az Aliancia-Szövetség elégedett lehet, sikerült kiiktatnia első számú ellenfelét a szlovák pártok közül, ám helyébe rögtön kapott másik két kihívót, miközben saját pozícióját nem sikerült kellőképp megerősíteni. Most látszik csak igazán a belső bomlasztó erők, liberális trójai falovak ténykedésének eredménye" Forrás: https://korkep.sk/ KÖRKÉP.SK Én a magyarok egységét és nem az ellenségeskedését szeretném ! (P.S. Én Berényi urat kiállásaiért mélyen tisztelem)

   Petike
   2022. nov. 26. 07:14

   Zoltán hidd el én is a magyar egységet szeretném és nem szeretném az ellenségeskedést.A Szovetség egy gyujtopárt amelyben MINDEN magyar megtalálja a helyét legyen az nemzeti konzervativ szoci vagy liberális.Hiszen az RMDSZ is ugyanezen az elven mukodik ott sem mindenki nemzeti konzervetiv vagy nem liberális.En Berényinek gratuláltam a szép eredménzhez 5 évvel ezelott csak 16 000 szavazatot kapott mosz 34 000et ami azt jelenti hogy nemcsak az egykori MKPs szavazok szavaztak rá hanem az egykori hidas és osszefogásosok is.2013ban amikor Berényi Joska bejutott a második korbe akkor még 2 szavazás volt semmi probléma nélkul a Híd támogatta Ot hiszen a 2ik korben még egyszer annyi szavazatot kapott mint az elso korben.Hogy Rigo miért nem indult azt csak O tudja.Solymos Laci sem indult a pozsonyi megyében.Ha platformokat nézzuk akkor az 54 képviselobol 31 MKPs 17 hidas és 6 osszefogásos képviselo kerult be a megyékbe de NEM ez a lényeg a lényeg az hogy míg 2017ben 33 MKPs és 9 hidas kerult be ma 12 képviselovel tobb.EZ A LENYEG.Nem hiszem el hogy a pártot belulrol bárki is szétbomlasztaná.Egyetértek azzal hogy a platformokat idovel fel kell osztani de csak a parlamenti választások után.Most oszpontosítani kell a parlamenti választásokra és minden más félretenni.Vonatkozik ez úgy Berényire mint Rigora egyaránt.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket