Az év elején hosszan beszélgettem Bugár Bélával a Közbeszerzési Hivatal elnöki posztjáról. Olyan információim voltak, hogy a Most-Híd magának szeretné ezt a tisztséget. Emlékeztettem Bélát, hogy már két ÚVO elnököt is jelölt, és az egyik rosszabb volt, mint a másik.

 

Arra kértem, hogy ne pártjelöltet állítsanak, hanem tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy egy megfelelő embert találjanak erre a kulcsfontosságú hivatalra.

 

Ma lezajlott az ÚVO elnöki posztjára pályázók  nyilvános meghallgatása. Kiderült, hogy Bugár Bélát nem tudtam meggyőzni. A vezetői székre Juraj Méryt javasolta, akinek életrajzából kiderül, hogy a közbeszerzésekről szinte semmit sem tud. Akinek efelől kétségei voltak, azokat épp Méry meghallgatása győzte meg.

 

 hirdetes_810x300  

Többször is bizonyítékát adta, mennyire nem ismeri a közbeszerzésről szóló törvényt, a legtöbb kérdésre képtelen volt konkrét válaszokat adni, és az oligarchákkal (Istrokapitál, Czucz István) kapcsolatos kérdésekre is vonakodott választ adni.

 

Teljes komolysággal felszólítom Bugár Bélát és a Most-Híd pártot, hogy vonják vissza Méry jelölését. Szlovákia nem engedheti meg magának, hogy fatális módon meggyengítse azon kevés hivatalok egyikét, amelyek még úgy ahogy ellenőrzik a kormányt a közbeszerzések lebonyolítása során.

 

 

Facebook/Miroslav Beblavý

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!