A brit Telegraph magazin szerint a Pozsonyi erdei park a világ legjobb erdei kirándulóhelyeinek egyike. A szerteágazó  turistaösvények, a rengeteg madárfaj és az érintetlen természet mind a 16 négyzetkilométeren az angol újság íróit is meggyőzte.

 

„Egy mesebeli erdőben való kirándulásért nem kell kontinenseket vagy óceánokat átszelniük ” – csalogatja az újság a turistákat a Pozsony külterületén található parkba.

 

„Szlovákia fővárosának északi részén, a Kis-Kárpátok lábánál található erdő 10 négyzetmérföldes területtel,  turistaútvonalakkal, folyókanyarokkal és több mint ötven madárfajtával – beleértve a sasokat és ölyveket is – rendelkezik.”

 

A parkot a britek szerint az sem teszi tönkre, hogy lényegében Pozsonyhoz tartozik. Az már nem teljesen világos, hogy a riporterek Pozsonyban is jártak-e, de az erdei parkhoz ötcsillagos szállást ajánlanak a városban a turisták számára.

 

A rangsor tartalmaz nagyon híres területeket is, legtöbbjük őserdő, vagy európai erdő. A Pozsonyi erdei park egyébként széles területen fekszik, a családosok is megtalálják a maguknak kedvező területet csakúgy, mint a turisták és a biciklisek.

 

 

Az erdő szépségének megőrzéséért azonban sokat kell tenniük a lakosoknak, legutóbb például a városi képviselők leszavazták azt a javaslatot, ami korlátozta volna a fakitermelést, építkezést, vadászatot, vagy az autóközlekedést az erdő területén.  Szerencsére Ivo Nesrovnal polgármester elutasította a javaslat aláírását.

 

Íme, a top 10-es lista a Telegraph szerint:

1. Amazónia (Brazília)

 

forrás: arstechnica.net

2. Amazónia (Peru)

 

forrás: wsimag.com

3. Monteverde Esőerdő (Costa Rica)

 

forest holidays
forrás: Telegraph / AP

4. Great Smoky Mountains Nemzeti Park (USA)

 

forest holidays
fotó: telegraph/ getty

5. Esőerdő Borneó szigetén (Malajzia)

 

forrás: Telegraph/ AP

 

6. Daintree esőerdő (Ausztrália)

forrás: daintreerainforest.com

 

7. Nyugat-afrikai esőerdő (Gabon)

forrás: wwf.io

 

8. Assam (India)

 

Slon v lese Assam v Indii. Foto - AP
forrás: AP

9. Pozsony (Szlovákia)

 

forest holidays
Telegraph/ AP

10. Sherwoodi erdő (Nagy-Britannia)

nottinghamshire.gov.u

 

 

forrás: dennikn.sk / telegraph.co.uk
borítókép:  valec.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!