Nyitókép: Körkép.sk

 

Évről évre növekednek az árak a „szlováktengerparton. Horvátországra ugyanis rengetegen úgy tekintenek a térségben, mint a távolságban, árban, szolgáltatások minőségében elérhető, megfizethető nyaralóhelyek egyikére. Ez a kép azonban egyre inkább változóban van. Horvátország ugyanis kezdi elveszteni a mértéket. Egyre drágábbá válik, így egyre megfizethetetlenebbé a térségünkből érkezők számára. Akiknek ugyanis elég pénzük van, azok a horvátországinál magasabban jegyzett tengerparti helyeket részesítik előnyben – Olaszországot, Franciaországot, Spanyolországot.

 

Pedig a horvátok az elmúlt években igazán mindent megtettek a kényelem érdekében. Autópályákat építettek, és a szlovák vasúttal karöltve autóvonatot indítottak azok számára, akik a helyszínen saját gépkocsijukkal szeretnek kalandozni, megismerni a távolabbi vidéket.

 

 hirdetes_810x300  

Az árak, a hozzáállás, a kedvességbeli hiányosságok ugyanakkor egyre több szárazdöldről érkező nyaralót gondolkodtatnak el azon, hogy érdemes-e még Horvátországban nyaralni, netán vannak-e más, ár-érték arányban megfizethetőbb helyek. Bulgárián kívül.

 

És e téren épp az egykori jugoszláv tagállam, Montenegró kerülhet képbe. A Körkép.sk az Európa-bajnoki selejtező kapcsán (Montenegró–Magyarország) a napokban épp Podgoricában és a tengerparti üdülőhelyen, Budvában járt, ahol feltérképeztük olvasóinknak a helyi lehetőségeket. Beleértve az árakat, eljutási lehetőségeket, szolgáltatások színvonalát, praktikus opciókat. Tapasztalatainkról külön cikkben számoltunk be itt.

 

A montenegrói Budva óvárosának látképe.

 

A tanulság? A szokás nagy úr, mondják. Ugyanakkor érdemes haladni a korral, és figyelni a konkurenciát. A montenegróiak egyre inkább a horvátok konkurenseivé válnak, legalábbis, ami az idegenforgalmat jelenti.

 

A montenegrói tengerpart Budva környékén homokos, a kis, középkori települések, hegyvidéki falvak, pazar látványt nyújtó szerpentinek mind-mind kiváló alternatívát jelenthet azoknak, akik a megszokott Horvátország helyett körülnéznének máshol is. Horvátország bizonyára sokak számára továbbra is ideális opció marad. Ugyanakkor jó, ha tudjuk, hogy a közelben immár máshol is kipihenhetjük a munkás mindennapok fáradalmait. Mi több, Pozsonyból immár közvetlen repülőjárattal Podgoricába.

 

A fenti cikk a Körkép.sk hírleveléből származik. Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy az elsők között olvashasd a cikkeket. Ha így tetted, ellenőrizd spam fiókodat is, nem oda érkezett-e a napi hírlevél.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.